Leie båt 2021

Glemmer du dette så står du uten forsikring

Leier ut sommerdrømmen - men se opp for disse tabbene

Sommerglede: Mange velger å leie båt i sommer, eller leier ut egen båt når den ikke er i bruk. Men se opp for de kostbare tabbene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Sommerglede: Mange velger å leie båt i sommer, eller leier ut egen båt når den ikke er i bruk. Men se opp for de kostbare tabbene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert

Dra til sjøs for en mulighet. Du trenger nemlig ikke eie egen båt for å komme deg på sjøen i sommer. Det er nemlig gode muligheter for deg som vil leie båt for noen dager eller kanskje uker.

Men pass deg for de kostbare fellene.

For før du signerer leiekontrakten, er det viktig å gjøre hjemmeleksa skikkelig. Det er nemlig lover og regler du må kjenne til før du leier båt.

Og selvsagt å sette seg inn i hvilke forsikringer du trenger, og hva disse dekker.

Nybegynnerfeil

Båtforhandlerne melder om hete tider i bransjen. Mange nordmenn vil gjerne kjøpe egen båt, og mange må vente helt til neste år før de får drømmebåten overlevert. Samtidig er det mange som har kjøpt egen båt og som vet at de ikke får brukt den så mye som de trodde.

Da gjør de som Jan Vidar Tofteberg og samboeren, som leier ut båten. Og sørger for å unngå nybegynnerfeilene:

- Jeg og samboer Beate Bergaplass kjøpte seilbåten «Gommo», en Bavaria 32ac i fjor. Vi erkjenner at den, grunnet jobbsituasjonen, ikke blir så mye brukt som den burde. Derfor har vi leid den ut i fem av ukene i sommer, forteller Jan Vidar Tofteberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer