Reiseforsikring

Glemsk? Da kan du ha flaks

Dette reiseforsikringstipset kjenner nesten ingen til.

GLEMSK?: Selv om du glemmer noe igjen i flyet, er ikke alt tapt. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
GLEMSK?: Selv om du glemmer noe igjen i flyet, er ikke alt tapt. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lagt igjen verdisakene dine når du er på reise, kan du i utgangspunktet se bort fra å få dette tapet erstattet via reiseforsikringen.

Den dekker nemlig bare tap og skade som oppstår plutselig og uforutsett, slik som tyveri.

Men det finnes ett unntak det er viktig å kjenne til for de som skal ut og fly - og denne «hemmeligheten» deler vi med deg i denne saken.

Ingen adgang

De fleste av oss legger jo gjerne småting, som briller, mobiltelefoner, nettbrett, ørepropper og lignende, i stollommen foran oss eller i bagasjehyllen over.

SE HER: Se under setet før du forlater flyet. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
SE HER: Se under setet før du forlater flyet. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer

Ikke alle husker å ta med seg tingene igjen når de forlater flyet, til tross for påminnelsen om nettopp dette, som gjerne kommer over høyttaleren i forbindelse med landing.

Om du glemmer bagasjen din eller eiendelene dine på flyet, og først oppdager dette etter at du har forlatt flyet, vil du ikke ha muligheten til å komme inn på flyet igjen.

FRA LASTEROMMET: I et fly må ting stables tett for at det skal bli plass til alt. Video: Mathias Loftås Vis mer

Meld fra med én gang

- Da må du melde det du glemte igjen om bord som savnet, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige forsikring.

Dette må du melde fra om så fort som mulig, gjerne når du fortsatt er å flyplassen dersom det er mulig. Og er du riktig heldig, kan du få tilbakelevert det glemte allerede før du reiser videre eller hjem.

Kontakt hittegodskontoret

Men ikke alle er så heldige, og da må du melde fra via flyplassens hittegodsavdeling.

«Gjenstander som legges igjen på SAS-flygninger, håndteres ikke av SAS. Hvis du glemte noe da du gikk av flyet, leveres det til hittegodskontoret på ankomstflyplassen», skriver SAS på sin nettside.

«Det er ditt ansvar å ta med eiendelene dine ut av flyet, men vi vet hvor lett der er å glemme noe. Vi krysser fingrene for at du får tingene dine tilbake så fort som mulig», skriver Norwegian, som også deler en oppskrift med deg som jakter på noe gjenglemt.

Ikke funnet noe? Kontakt forsikringen igjen

Det er imidlertid ikke alltid at det gjenglemte dukker opp på hittegodskontoret. Da skal du ta en kikk på reiseforsikringen igjen.

Dersom det skulle vise seg at gjenstanden ikke er å finne, vil ikke dette bli ansett som tyveri, men ulovlig tilegnelse av hittegods. Det betyr med andre ord at bagasjen er utenfor din besittelse - og da kan du få erstattet det tapte gjennom reiseforsikringen.

Har du den beste reiseforsikringen for deg? Sjekk selv.

- Før du forlater flyet, ta en kikk under stolsetet ditt. Det er utrolig lett å miste noe ut av lomma mens du sitter i setet. Ikke noe er bedre enn å finne det igjen før du forlater flyet, avslutter Voll i Gjensidige.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer