Glemte å stille klokka - mistet flyet

Paret hadde ikke fått med seg at det var innført sommertid deres siste natt i Barcelona, og kom for sent til flyet. De vil ha refundert ekstrautgifter til returbilletter.

Glemt å stille klokka til sommertid?
Glemt å stille klokka til sommertid? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi omtaler jevnlig klagesaker som har blitt prøvd i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser. Fremover vil vi også omtale saker som er behandlet i den relativt ferske Klagenemnda for rutefly – som denne klagesaken om uenighet rundt sommertid.

Var på flyplassen, mistet flyet

Braathens ASA er innklaget for å ikke ha informert om innføringen av sommertid i den perioden da paret ferierte i Barcelona. Paret kom for sent til flyet og ble påført ekstrautgifter til returbilletter. I klagen hevder de uheldige at de ankom flyplassen i god tid, de sjekket inn, leverte bagasjen og kom seg gjennom sikkerhetskontrollen. Likevel kom de altså for sent til flyavgangen, fordi de ikke ble opplyst om at det var innført sommertid.

De reisende klager på helt fraværende informasjon om tidsjusteringen fra transportøren, og påpeker at de heller ikke ble ropt opp over callinganlegget da de ikke dukket opp til ombordstigning. De uheldige spaniaturistene krever refundert ekstrautgiftene til nye returbilletter.

Selskapet vil ikke påta seg skyld

Braathens på sin side er ikke enige i at de kan bebreides for det uheldige parets opplevelser, og sier at den reisendes ansvar for å innfinne seg ved riktig utgang til riktig tid, er beskrevet i befordringsvilkårene. At paret ikke hadde fått med seg at klokken var stilt, oppfatter selskapet som noe utenfor deres herredømme – og de vil derfor ikke dekke de reisendes utgifter til ny returreise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer