Glemte en viktig ting

Passasjeren krevde 5000 kroner for skadet bagasje.

BAGASJE: Det er viktig å sjekke bagasjen for skade når du plukker den opp på flyplassen. Foto: frantic00 / Shutterstock / NTB
BAGASJE: Det er viktig å sjekke bagasjen for skade når du plukker den opp på flyplassen. Foto: frantic00 / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En passasjerer som reiste fra Oslo til Antalya i Tyrkia hevdet at kofferten ble skadet av flyskapet og krevde mellom 4000 og 5000 kroner i erstatning. Han sendte klage med bilder til Norwegian, som avslo kravet. Dermed tok klager saken tatt videre til Transportklagenemnda.

Klager skriver til Transportklagenemnda at han ikke oppdaget skaden før han kom hjem og derfor ble skaden ikke rapportert på flyplassen ved ankomst.

REISE: Dersom du har med innsjekket bagasje, er det flere ting som er viktig å passe på, spesielt et klistremerke. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer

- Viktig å sjekke

Norwegian på sin side sier det er viktig å sjekke innsjekket bagasje etter en flyreise slik at en kan rapportere eventuell skade før man forlater flyplassen og mener at passasjeren burde ha rapportert skaden på flyplassen ved ankomst, og at bildene ikke viste at skaden var forårsaket av flyselskapet.

Samtidig viser Norwegian til Montreal-konvensjonens artikkel 31 som omhandler reklamasjonsfrist.

I sin klage skriver passasjeren at «en må anta at en viktig årsak til at man har muligheten til å framvise skadet bagasje innen 7 dager etter ankomst, er nettopp fordi en ikke har oppdaget skadene når bagasjen ble utlevert» og at det «taler mot formodningen og enhver fornuft at klager skulle ha oppdaget skadene ved ankomst uten å reagere, men likevel ha valgt å reise tilbake til Gardermoen to dager seinere for å framlegge den skadde bagasjen».

Passasjeren har bevisbyrden

Nemnda bemerker at i henhold til Luftfartslovens paragraf 10-26 og Montreal-konvensjonens artikkel 31 må innsjekket reisegods som blir utlevert uten at den rettmessige mottaker klager, antas å være i den samme forfatning som ved innlevering av reisegodset.

«Passasjeren må klage til flyselskapet innen 7 dager, men da er det passasjeren som har bevisbyrden. Med bevisbyrde menes det at det er passasjeren som må bevise at bagasjen ble skadet mens den var i flyselskapets varetekt», skriver nemnda.

Nemnda mente at passasjeren ikke hadde bevist at skaden skjedde mens bagasjen var i flyselskapets varetekt og viste til at skadene var ytre og synlige, og burde ha blitt oppdaget og rapportert ved ankomst.

De gir dermed Norwegian medhold i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer