Glitter og design

Frokost med diamanter i sporene til kunstnerne Luis Buñuel, Salvador Dalí og Jean Cocteau? Philippe Starck og Baccarat har gått sammen om å vitalisere det parisiske krystallvarehusets slott.

Gammelt krystallvarehus får nye former.

Foto: Baccarat.fr Foto: Baccarat.fr
Gammelt krystallvarehus får nye former.

Foto: Baccarat.fr Foto: Baccarat.fr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Resultatet er Maison Baccarat: 3.000 kvadratmeter med krystall, farge, design og lek, for ikke snakke om restaurant, museum, café og forretning.

Historisk sus

Det er i slottet til det parisiske victomte-paret Charles de Noailles og hans kone, forfatteren og maleren Marie-Laure de Noailles, det hele utspiller seg. På 20-tallet holdt hun hoff for seg og sine artistvenner; Luis Buñuel, Salvador Dalí, Man Ray og Jean Cocteau. Nå har den kjente designeren og arkitekten Philippe Starck endevendt det gamle slottet på oppdrag for krystallfirmaet Baccarat, som så dagens lys så tidlig som 1764. Coco Chanel og Salvador Dalí er noen av de prominente kunstnerne/designerne som har vært i jobb for Baccarat. Og kundelisten har også et sus av store penger over seg: Maharajaen av Rajasthan, Tsar Nicholas, Aristoteles Onassis og Franklin Roosevelt er noen av krystallvarehusets klienter.

Nytt showroom i eldre slott.

Foto: Baccarat.fr Foto: baccarat.fr
Nytt showroom i eldre slott.

Foto: Baccarat.fr Foto: baccarat.fr Vis mer


Starck har forvandlet det historiske bygget til et moderne showroom, museum og butikk, i glass, lys og speil. Han har også gitt ny form til restauranten Cristal Room som tidligere var vicomte-parets spisestue.

Starck har også andre hoteller og spisesteder på cv'en sin. London-hotellet Sanderson og hotellekjeden St. Martin's Lane har også fått utseendet sitt preget av Starck-design. Og den kjente franske designeren har også gitt form til en uendelig rekke produkter: Klær for Adidas og Puma, kofferter for Luis Vuitton, briller for Alain Mikli, strømper for Wolford, biler, mopeder, møbler og interiørprdukter.

Her finner du krystallslottet

Gå ikke glipp av det spektakulære slottet.

Adresse: 11, Place des Etats-Unis, 75016 Paris
Tlf.: + 33 – 1 40 22 11 10

Maison Baccarat holder åpent hver dag fra kl 10.00 til 19.00, untatt søndager og tirsdager. Entré - 7 euro, p.t. cirka 60 kroner.

Mer design:
Philippe Starcks nettsted
Philippe Starck-nyheter
BaccaratMer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer