Glitter og design

Frokost med diamanter i sporene til kunstnerne Luis Buñuel, Salvador Dalí og Jean Cocteau? Philippe Starck og Baccarat har gått sammen om å vitalisere det parisiske krystallvarehusets slott.

Gammelt krystallvarehus får nye former.

Foto: Baccarat.fr Foto: Baccarat.fr
Gammelt krystallvarehus får nye former.

Foto: Baccarat.fr Foto: Baccarat.fr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Resultatet er Maison Baccarat: 3.000 kvadratmeter med krystall, farge, design og lek, for ikke snakke om restaurant, museum, café og forretning.

Historisk sus

Det er i slottet til det parisiske victomte-paret Charles de Noailles og hans kone, forfatteren og maleren Marie-Laure de Noailles, det hele utspiller seg. På 20-tallet holdt hun hoff for seg og sine artistvenner; Luis Buñuel, Salvador Dalí, Man Ray og Jean Cocteau. Nå har den kjente designeren og arkitekten Philippe Starck endevendt det gamle slottet på oppdrag for krystallfirmaet Baccarat, som så dagens lys så tidlig som 1764. Coco Chanel og Salvador Dalí er noen av de prominente kunstnerne/designerne som har vært i jobb for Baccarat. Og kundelisten har også et sus av store penger over seg: Maharajaen av Rajasthan, Tsar Nicholas, Aristoteles Onassis og Franklin Roosevelt er noen av krystallvarehusets klienter.

Starck har forvandlet det historiske bygget til et moderne showroom, museum og butikk, i glass, lys og speil. Han har også gitt ny form til restauranten Cristal Room som tidligere var vicomte-parets spisestue.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer