Global oppvarming truer skisentrene

Hundrevis av skisteder vil gå konkurs på grunn av den globale oppvarmingen. Det viser forskning fra FNs miljøprogram (UNEP).

Publisert
Sist oppdatert

De kommende tiårene vil økende temperaturer føre til høyere snøgrense. Flere hundre skisteder som i dag drives aktivt, vil få mindre og sjeldnere snø.

- Klimaendringer vil få flere vintersportssteder til å flytte seg høyere opp i fjellene. Dette vil konsentrere aktivitetene på stadig færre og høyereliggende områder. Etter hvert som skiområder i lavereliggende områder går konkurs, øker presset i høyereliggende områder som dessverre er sensitive for ytre påvirkning, sier Dr. Burki, foreleser ved St. Gallen og International School of Tourism Management ifølge en pressemelding fra UNEP.

Upålitelig snø

En periode på slutten av åttitallet med dårlige snøforhold, skapte store problemer for turistindustrien i Alpene. Med økte temperaturer, vil mange lavereliggende skisteder få problemer. I dag estimeres det at 15 prosent av Sveits' skisentre har upålitelige snøforhold. I fremtiden kan mellom 37 og 56 prosent av landets skisentre få så uregelmessige snøforhold at de vil få økonomiske problemer.

- Påvirkningen på vinterturismen vil bli enda mer alvorlig i land som Tyskland og Østerrike på grunn av at skisentrene her ligger lavere enn i Sveits. Det sier forskerne bak rapporten i en pressemelding fra UNEP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer