Glohete snøeventyr

Langley Travel & Ski Tignes har den mest spennende skireisenyheten denne sesongen: En 11-dagers spesialreise til Sibir.

Du flyr med et helikopter av typen MI-8 på spesialtur i Sibir.
Foto: Langley Travel
Du flyr med et helikopter av typen MI-8 på spesialtur i Sibir.
Foto: Langley Travel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De tre største aktørene innen skireiser i Norge er Langley Travel & Ski Tignes, Star Tours Sportreiser og STS Alpereiser. Vi har sjekket hva vi kan forvente oss av nytt og nyheter fra disse tre kommende sesong.

 • Sjekk ut Skiguiden, som gir deg lesernes meninger om norske skisteder. Du kan også skrive egne artikler eller gi din vurdering av alpinstedene.

  Langley Travel

  Spesialreisen til Sibir er selskapets absolutt mest spennende nyhet. I 11 dager kan du boltre deg i jomfruelig snø rundt vulkaner i området Kamchatka i Sibir, som du bestiger enten til fots eller med helikopter av typen MI-8. Foruten skikjøring, kan du også glede deg over bad i varme kilder, snøscooterkjøring og Moskva-besøk.

  - Dette er en tur som jeg ikke vil anbefale for nybegynnere. Det bør være folk som har vært ute en vinterdag før. Man bør ha relativt gode skiegenskaper, da det blir kun offpistekjøring, forteller Christian Sesvold i Langley Travel.

  Det arrangeres kun én slik tur i løpet av sesongen, og årets tur er allerede fulltegnet. Det kan hende at selskapet kjører en liknende tur til neste år, men det er ennå ikke avgjort.

  En semi-nyhet er jenteuken i La Grave. Denne går av stabelen i uke 6, som er 3.-9. februar. Målet er å friste flere jenter til offpistekjøring her, på et sted som tradisjonelt sett er veldig dominert av mannlige skientusiaster. Jenteuker har vært arrangert av reiseselskapet også tidligere.

  Langley Travels sesong strekker seg fra 7. desember til 19. april.

  STS Alpereiser

  STS Alpereiser har to nye destinasjoner på kommende sesongs program: Obertauern i Østerrike og Val d’Isère i Frankrike. Obertauern er en rykende fersk nyhet, og STS Alpereiser forteller at de er eneste skandinaviske reisearrangør dit. Byen ligger på 1.700 meters høyde, og med ski på beina kommer du deg opp i 2.350 meters høyde. Innbyggertallet er på unnselige 300 stykk.

  STS har hatt Val d’Isère på programmet tidligere, og gjeninnfører nå den franske byen i programmet. Alpinbyen ligger på 1.850 meter, og har et betydelig løypenett som skal være rimelig snøsikkert.

  STS Alpereisers sesong strekker seg fra 21. desember til 19. april.

  Kombiner Ischgl med St. Anton, med Star Tour Sportreiser.
Foto: Sportreiser / Felix Oppenheim
  Kombiner Ischgl med St. Anton, med Star Tour Sportreiser.
  Foto: Sportreiser / Felix Oppenheim Vis mer

  Sportreiser med kombinasjonsmuligheter

  Star Tour Sportreiser kjører med de samme destinasjonene som de hadde forrige sesong, men med én liten nyhet: Det blir mulig å kombinere to destinasjoner på samme ukestur. Bra for deg som bare ikke greier å bestemme deg for hvor du vil sette utfor.

  Kombinasjonsmulighetene er Chamonix i Frankrike og Verbier i Sveits, eller St. Anton og Iscghl i Østerrike.

  Sportreisers sesong går fra 28. desember til 29. mars.

  Reis fra Sverige

  Dersom du vurderer utreise fra Sverige blir utvalget av reisearrangører større og aktuelle skisteder og skinyheter blir flere. Foruten de norske skireisebyråene som også har avdelinger i Sverige, er det muligheter hos følgende svenske skireisebyrå: Lion Alpin, Nortlander, UCPA og Ving Alpin.

  Nyheter fra svenskene er blant annet Courmayeur ved Mont Blanc og Alpes d’Huez i Frankrike (Lion Alpin), Wagrain og Mayrhofen i Østerrike (Nortlander) og Engelberg i Sveits (Ving Alpin).

  Mer om ski

 • Nettets skiguide

 • Mest løype for pengene

 • Eksotiske skisteder

 • Test deg selv: Er du en skiekspert
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:
  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer