Goa på egenhånd

Indias palmeparadis behøver ikke oppleves som charterturist.

Palolem beach er definitivt vakker. Foto: Stine Okkelmo
Palolem beach er definitivt vakker. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken er rundt fem på ettermiddagen da vi endelig kommer frem til det lille hotellet vi skal bo på i Patnem, sør i Goa. Vi kommer rett fra New Delhi, der sur vind fra Himalaya tvang kvikksølvet ned i 7-8 grader tidlig i januar.

Her i solfylte Goa er ståa en helt annen. Vi toger ned mot stranda for å få med oss ettermiddagssola og solnedgangen i Det arabiske hav. Foran oss bretter ferieparadiset seg ut. En bred, gyllen strand, palmetrær, små strandhoteller og strandrestauranter, fiskebåter - og jammen ligger det ikke en flokk kuer og later seg i sanden.

Sand mellom tærne, en indisk Kingfisher i hånden og lukten av tandoorien. Kan vi få det bedre?

Goa er Indias minste stat, og ligger på vestsiden av landet, en times flytur unna Mumbai. Lange strender, palmetrær og et behagelig klima har gjort at turismen er hovednæringen i Goa, som faktisk er en av Indias mest velstående stater. Bygningene er mer velholdte her enn i New Delhi, og vi ser ikke så mye til den bunnløse fattigdommen som preger mye av landet, heller.

Fra 7-8 grader i New Delhi til over 30 grader i Goa. Det er utrolig hvor kjapt vi akklimatiserer oss. Det hjelper selvsagt å kunne ta en svalende svømmetur i havet, som holder en temperatur på rundt 25 grader. Vi lar oss drive inn av bølgene, og konstaterer at dette ikke er stedet for de store snorkleopplevelsene. Vannet er ikke spesielt klart, og du skal et stykke ut fra land før bunnen er dekket av annet enn gyllen sand. Men det gjør ikke noe. For oss holder det å ligge på ryggen og se opp på en blå himmel mens bølgene drive oss inn til land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer