Flyr du med bagasje?

God grunn til å ta en ekstra titt på taxfree-kvitteringen

Har du fått med deg den nye informasjonen om bagasjebåndet, på taxfreekvitteringen?

HAR DU SETT? Nå får du informasjon om hvor du skal plukke opp bagasjen din, på taxfreekvitteringa på Oslo Lufthavn. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HAR DU SETT? Nå får du informasjon om hvor du skal plukke opp bagasjen din, på taxfreekvitteringa på Oslo Lufthavn. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

I jula er det ekstra mange som flyr med bagasje. Det er også grunnen til at Avinor oppfordrer reisende til å være ute i god tid akkurat nå, rundt juletider:

- I jula reiser vi med mye bagasje og vi har med julegaver, så rådet fra Avinor er at man beregner litt bedre tid enn vanlig og la juleferien begynne på flyplassen, sier Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, til Dinside.

I år er det kun én dag som bemerker seg som den store utreisedagen fra hovedflyplassen - og det er fredag 21. desember. For øvrig er trafikken både for ankomster og avreiser spredt utover hele jula.

Med unntak av 21. desember, er det 27. og 28. desember som ser ut til å blir de største trafikkdagene med tanke på ankomster til Oslo Lufthavn.

Og det er når du lander på Oslo Lufthavn og kanskje tar en tur innom ankomst-taxfreen, at du får glede av den nye informasjonen på kassakvitteringen:

- Opplever mange positive tilbakemeldinger

Som du kan se på bildet ovenfor, får du altså informasjon om hvilket bagasjebånd du kan hente bagasjen din på, på kassakvitteringen fra taxfreebutikken.

Haakon Dagestad i Travel Retail Norway sier de får mange positive tilbakemeldinger på at bagasjebåndet er opplyst på kvitteringen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Haakon Dagestad i Travel Retail Norway sier de får mange positive tilbakemeldinger på at bagasjebåndet er opplyst på kvitteringen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

- Vi begynte med det i sommer da vi opplevde at mange kunder spurte kassererne om de visste hvor bagasjen deres var, og da tenkte vi det ville skape glede hvis også kassererne enkelt kunne svare på det, sier Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef i Travel Retail Norway AS, til Dinside.

Om du lurer på hvordan de kan vite hvilket fly du kom med, så er det selvsagt fordi du må vise boardingkortet i kassa når du betaler - også om du kun kjøper parfyme eller Twist.

Dagestad sier at de opplever mange positive tilbakemeldinger på den nye tjenesten:

- Tilbakemeldingene vi får fra dem som spør, er veldig positivt, uttaler Dagestad.

På spørsmål fra Dinside om de har inntrykk av om det er mange som der denne informasjonen på kvitteringen, sier Dagestad at det nok ikke er veldig mange som ser akkurat dette på kvitteringen.

- Men det blir flere med tiden. Det viktigste var å få informasjonen tilgjengelig for kassereren slik at vi kan hjelpe kundene med å få en stressfri reise, sier Dagestad.

Og husk at du kan bestille taxfreevarene fra godstolen hjemme - og bare plukke dem opp i hentedisken på flyplassen.

Husk nisselue!

Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn oppfordrer til å beregne litt bedre tid når du skal reise i jula, fordi mange reiser med mer bagasje da. Foto: Avinor
Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn oppfordrer til å beregne litt bedre tid når du skal reise i jula, fordi mange reiser med mer bagasje da. Foto: Avinor Vis mer

En liten bit med gledelig ekstrainformasjon til deg som skal ut og reise fra Oslo Lufthavn i jula:

Husk nisselue!

- Alle som reiser med nisselue vil fra 20. desember og fram til julaften ha egne nissesluser i sikkerhetskontrollen, og det vil være mange hyggelige ting som skjer for barn og barnefamilier på tur, forteller Joachim Westher Andersen til Dinside.

Og reiser du fra beryktede «gate 19» kan du glede deg over enda en ekstra nyhet på Gardermoen:

B-gaten har endelig fått rullefortau - slik at du nå skal slippe å gå hele veien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer