God miljøferie!

Hvilke reiser planlegger du fremover? Fjellferie? Sydenferie? Storbyferie? Eksotisk langreise?

Lykken er å reise! Men hvordan? Foto: Yarik Mission
Lykken er å reise! Men hvordan? Foto: Yarik Mission Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart begynner et nytt år. For de fleste av oss betyr det 25 flunkende nye feriedager som bare venter på å bli fylt av spennende reiser. Du har sikkert begynt å tenke på hvor du skal reise allerede. Men har du tenkt på hvordan du skal reise?

Å reise er moro for den som gjør det, men det er ikke alltid så moro for resten av verden. Måten du reiser på får konsekvenser - både miljømessig og samfunnsmessig. Vi presenterer en rekke tips til hvordan du kan bli en mer bevisst turist.

Fly mindre og kjøp klimabillett

Flytrafikken har økt eksplosivt både globalt og i Norge i løpet av de siste ti årene. Trenden fortsetter, for nå begynner lavprisselskapene å dukke opp i gigantland som Kina og India. Det er dårlige nyheter for miljøet.

Målet i 2007 bør ideelt sett være å fly mindre. Det er ved take-off og landing flyet forurenser mest. Derfor bør du helst droppe de korte flyturene for eksempel mellom Oslo og Bergen eller Oslo og Stockholm. Men det ikke alltid hensiktsmessing å ta tog eller buss i stedet for å fly, så noen ganger er vi bare nødt til å ta luftveien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer