God skikk på stranda

Se hva du IKKE bør gjøre hvis du skal til stranda i sommer.

Slike bilder bør du ikke ta uten å be om tillatelse. (Merk: Dette er et "lovlig" bilde) Foto: Colourbox
Slike bilder bør du ikke ta uten å be om tillatelse. (Merk: Dette er et "lovlig" bilde) Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når været er varmt og sola skinner, da valfarter folk til stranda. Det finnes ikke bedre enn å vrenge av seg til badetøyet, hoppe i sjøen, og deretter ligge og varme seg i solstrålene.

Det er egentlig litt rart. Om vinteren, når vi alle er pakket inn i vinterjakker, skjerf og vanter, blir vi irriterte og ukomfortable hvis vi må stå for tett på noen på morgenbussen. Om sommeren står vi gladelig i iskø med knapt en tråd på kroppen.

Vel vel, det er varmen som gjør det. Vi blir mer avslappet, livet virker lysere og smilet kommer lettere frem.

Men det er ikke alt som er greit, selv på en solskinnsdag på stranda. Visse regler bør overholdes for å gjøre opplevelsen så hyggelig som mulig for alle.

Bikinien ingen andre har kjøper du på nettet - se bare her

Ser du en søt dame på stranda? Ikke stirr, det er uhøflig.       Foto: Ruben Shito
Ser du en søt dame på stranda? Ikke stirr, det er uhøflig. Foto: Ruben Shito Vis mer


Skikk og bruk på stranda

Hold avstand - Ikke klem deg ned mellom to andres håndklær hvis det ikke egentlig er plass. Er stranda full, så er den full.

Vis hensyn når du griller - grillos i øynene er ikke hyggelig. Skal du grille, sørg for å plassere grillen et stykke unna andre badegjester, og et sted der osen blåser vekk fra folk.

Ha kontroll på ungene - Det er lite behagelig å få sand på hele seg når unger løper forbi andres håndklær med centimeters klaring. Voldsom lek er heller ikke ok, så langt det ikke er plass til det.

Ikke driv med lydforurensing - Du synes kanskje teknoversjonen av Fairytale er kjempebra, men hør på den ved hjelp av øretelefoner. Ikke alle orker bakgrunnsstøy når de skal slappe av på stranda.

Rydd opp etter deg - Ta med deg all søppel når du forlater stranda.

Ikke stirr på andre - Det er ikke høflig å stirre på andre når du er på stranda. Dra til deg øynene, eller ta i hvert fall på deg solbriller, så det ikke er så åpenlyst.

Ikke fotografer andre - På offentlig sted har du lov å ta bilder, men du bør ikke ta nærbilder av folk uten deres tillatelse. Oversiktsbilder av stranda er greit. Zooming på rumpa til hun som ligger ovenfor deg er ikke greit.

Ikke eksponer for mye - Minimale bade- eller bikinibukser faller ikke like godt i smak hos alle. Tanntrådtrusen bør du kanskje spare til ferien i Brasil. (Nå er forøvrig nasjonen bekymret, fordi brasilianerne eser ut - dermed kan tanntrådbikinien forsvinne.) Toppløshet er for så vidt akseptert i Norge, men det er stadig færre kvinner som kaster overdelen. Kanskje du skal se an hva andre på stranda gjør før du blotter brystene?

Sole deg uten en tråd? Her er Europas beste nakenstrender

Hold bikkja unna andre - Fido må gjerne bli med og bade, men sørg for at bikkja ikke plager andre, eller rister seg i nærheten naboens håndkle.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer