Godbiter fra Nattjazzen

Nattjazz er Nord Europas lengste jazz festival og avvikles i slutten mai hvert år, samtidig med Festspillene i Bergen. Også dette programmet er spekket av godbiter og har en eksepsjonelt bred profil- fra både tradisjonell- og moderne jazz til mer etnisk world music - med et aldri så lite innslag av pop & rock.

Publisert
Sist oppdatert

Mye norsk

Nattjazzpublikummet får sjansen til å se mange store norske artister. Helen Eriksen, Terje Isungset og Vox, King Midas, Natalie Nordnes, Karl Seglem, Solveig Slettahjell, Ivar Kolve trio, Ole Amund Gjesvik Quintet og Rebekka Bakken, for å nevne noen. Her er hele det musikalske spekteret representert - og i år står også nynorsk hip hop på programmet, representert ved Side Brok.

Nattjazzen har også sin gode internasjonale kvote. Fra Rabih Abou-Khalils arabiske toner til moderne europeisk jazz med Giovanni Falzone fra Italia, Manou Gallo & Le Djiboi, Le Sacre de Tympan - for ikke å snakke om et elektronisk islandsk lydbilde fra Múm.

Her finner du programmet for Nattjazz 2004.

United Sardines Factory

Kulturhuset USF - eller USF Verftet - står sentralt i Nattjazzperioden. Den gamle sardinfabrikken på Nordnes, rett ved Teatergarasjen og TV2s lokaler, og kun 10 minutters gange fra Torgalmenningen, er vert for de fleste konsertene og arrangementene. Nevnte vi den fantastiske uterestauranten Kafe Kippers? Undertegnede vet ikke om noen steder som er bedre egnet til å nyte en iskald utepils i Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer