Godbiter fra Nattjazzen

Nattjazz er Nord Europas lengste jazz festival og avvikles i slutten mai hvert år, samtidig med Festspillene i Bergen. Også dette programmet er spekket av godbiter og har en eksepsjonelt bred profil- fra både tradisjonell- og moderne jazz til mer etnisk world music - med et aldri så lite innslag av pop & rock.

Publisert
Sist oppdatert
Helen Eriksen. Bildet er gjengitt med tillatelse av Nattjazz.
Helen Eriksen. Bildet er gjengitt med tillatelse av Nattjazz. Vis mer


Mye norsk

Nattjazzpublikummet får sjansen til å se mange store norske artister. Helen Eriksen, Terje Isungset og Vox, King Midas, Natalie Nordnes, Karl Seglem, Solveig Slettahjell, Ivar Kolve trio, Ole Amund Gjesvik Quintet og Rebekka Bakken, for å nevne noen. Her er hele det musikalske spekteret representert - og i år står også nynorsk hip hop på programmet, representert ved Side Brok.

Nattjazzen har også sin gode internasjonale kvote. Fra Rabih Abou-Khalils arabiske toner til moderne europeisk jazz med Giovanni Falzone fra Italia, Manou Gallo & Le Djiboi, Le Sacre de Tympan - for ikke å snakke om et elektronisk islandsk lydbilde fra Múm.

Her finner du programmet for Nattjazz 2004.

United Sardines Factory

Kulturhuset USF - eller USF Verftet - står sentralt i Nattjazzperioden. Den gamle sardinfabrikken på Nordnes, rett ved Teatergarasjen og TV2s lokaler, og kun 10 minutters gange fra Torgalmenningen, er vert for de fleste konsertene og arrangementene. Nevnte vi den fantastiske uterestauranten Kafe Kippers? Undertegnede vet ikke om noen steder som er bedre egnet til å nyte en iskald utepils i Bergen.

Múm serverer en umiskjennelig islandsk sound på Røkeriet, Lørdag 29. mai.
Múm serverer en umiskjennelig islandsk sound på Røkeriet, Lørdag 29. mai. Vis mer


Utendørs

Vågsbunnen er stedet for deg som er blakk, eller deg som kanskje rett og slett foretrekker jazz i friluft. (For ordens skyld: Vågsbunnen er området i bunnen av Vågen, mellom Fisketorget og den gamle Bergen Bank-bygningen.

Foreløpig program for utekonsertene i Vågsbunnen kan lastes ned her.

Lange, lyse legger

Et av 90-tallets mest rocka band gjør comeback på Nattjazzen i år, og står for festivalens aller siste konsert, lørdag 29. mai (strengt tatt søndag), halv ett om natten. Barbie Bones hadde sin storhetstid midt i den siste Bergensbølgen, og dette er den første opptredenen bandet gjør siden jubileumskonserten på Garage i 2000.

 • Høydepunktene fra årets Festspill
 • Bergen på resept
 • Eksterne lenker:
  Nattjazz 2004
  Kulturhuset USF

  Oslobandet King Midas spilte åpningsdagen på Røkeriet, USF.
  Oslobandet King Midas spilte åpningsdagen på Røkeriet, USF. Vis mer


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer