Godbiter i bagasjen

Hva har du med i kofferten på tur? Svenskene velger kaviar, snus og lakris, men nordmenns valg er neppe de samme.

Svenskene klarer seg ikke uten snusboksen på ferie.
Svenskene klarer seg ikke uten snusboksen på ferie. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenskene klamrer seg til Kalles Kaviar, snusboksen og sin salte lakris. Det viser en undersøkelse fra Sifo/Fritidsresor i Sverige. Nordmenn har nok litt andre ting i kofferten, mener informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson, som dessverre ikke kan vise til lignende undersøkelser utført i Norge.

Broderfolk, men ikke like

Svenskene pakker følgende ting i kofferten, i prioritert rekkefølge (de spurte kunne velge flere alternativer):

Svensk pakkelisteKart og bekvemme sko81 prosentMobiltelefon48 prosentSvensk kaffe20 prosentWalkman eller lignende18 prosentSnus13 prosentKalles kaviar7 prosentKnekkebrød7 prosentOstehøvel6 prosentSalt lakris6 prosentIngen av disse tingene6 prosent(Kilde: Aftonbladet)

- Norske turister er nok enda flittigere til å ta med mobiltelefon, mener Petersson.

- Salt lakris, Kalles kaviar og snus er nok et mer svensk fenomen. Riktignok tar også norske snusbrukere med seg snus på tur, men det er langt flere snusere i Sverige.

Informasjon det skandinaviske reiseselskapet Fritidsresor/Star Tour sitter på antyder også at nordmenn reiser med et røsligere budsjett enn svenskene. Vi bruker følgelig mer penger både på mat og bosted, og er neppe like ivrige til å ta med mat, kaffe og ostehøvel på ferie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer