Gode bøker for unge Canari-reisende

Wenche Aale Hægermark har skrevet to bøker som nok er interessante for de fleste som skal til Tenerife og Gran Canaria med barn. Bli Med Oss Til-bøkene passer barn "i alle aldre".

Gode bøker for unge Canari-reisende
Publisert
Sist oppdatert

Erfaringen viser at det er flere ting som må klaffe dersom unge skal være særlig interessert i en reisebok. Den må være informativ og engasjerende, ha mye og gode illustrasjoner og være "brukervennlig". Sist men ikke minst, den skal ta barna på alvor.

Wenche Aale Hægermark har laget to "barneorienterte" bøker om henholdsvis Tenerife og Gran Canaria, de to første i en ny serie som heter "Bli Med Oss Til", og viser virkelig lovende takter for alle oss som har med oss barna på reiser.

Søsken

I Bli Med Oss til Tenerife og Bli Med Oss til Gran Canaria møter vi to søskenpar som bor i henholdsvis Santa Cruz og Las Palmas. Det er disse som er guider rundt på de to øyene, og som forteller oss om både historie, geografi og en rekke andre ting. De lar oss titte på naturen på øyene, de forteller om dyrelivet, de forteller hvordan folk lever, hva de spiser (med en og annen oppskrift) og en rekke andre ting. De tar oss med rundt på øyene, slik at vi får se alt som er verdt å se, og de forteller om bakgrunnen for de ulike severdighetene.

Bøkene er engasjerende, med en rekke oppgaver, spill og leker som kan få tiden til å gå på kjedelige flyreiser. De inneholder såpass mye informasjon at selv voksne kan ha godt av å lære seg det som står der, og illustrasjonene til Vinh Tran er meget gode. Bøkene er bundet sammen som ringpermer, og noen ukers intens bruk viser at dette virkelig holder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer