Gode råd på reisen

Hva må du huske når du hopper på toget i sommer? Hva koster det å reise? Her er noen tips og vink til en vellykket interrailtur gjennom Europa.

Publisert
Sist oppdatert

Å suse gjennom Europa med bulgarske BDZ, franske SNCF eller ukrainske UZ er noe mange interrailere og eventyrere gleder seg vilt og hemningsløst til. Men før konduktøren blåser i fløyta på Oslo S kan det være lurt å ha lest denne informasjonen.

Litt dyrere enn i 1972

Tidene har dessverre forandret seg siden 1972, da interrailbilletten kostet 470 kroner, men det er fortsatt billig. For hele Europa i èn måned koster billetten 3.400 kroner dersom du er under 26 år, og 4.750 om du er litt eldre enn som så. Har du ikke fullt så lang ferie, tilbyr NSB et 16-dagers pass for én sone til 1.800 for ungdom og 2.550 for de over 26 år. I tillegg kommer selvsagt penger til mat og overnatting.

Ekstern lenkePå NSB sine nettsider er det flust av praktiske og gode råd tilknyttet reisen. Les mer her

Pristillegg

Når du farter rundt i Europa må du betale et tillegg til interrailbilletten din på enkelte tog. Dette gjelder både intercitytog og hurtigtog som TGV i Frankrike, TALGO-togene i Spania og Pendolino-tog i Italia. På enkelte togstrekninger, som mellom Paris og London, er det også bare mulig å ta tog som ikke omfattes av interrailbilletten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer