Godt og blandet på LiberoLøkka

Fra bokhandlerne går turen til kule mager på Liberoløkka, via et par frisørsalonger og reisebyråer før vi til slutt gir dere en liten smakebit på hva vi kanskje kan vente oss på bankfronten om et par år!

Publisert
Sist oppdatert
Los Lobos - har alt du trenger for rockabilly-imaget. Foto: Karoline Brubæk Foto: Karoline Brubæk
Los Lobos - har alt du trenger for rockabilly-imaget. Foto: Karoline Brubæk Foto: Karoline Brubæk Vis mer

To fluer i en smekk

 1. Senfredag i Prinsensgate
 2. Godt og blandet på LiberoLøkka


Ingen trender synes å slippe forbi Jan Vardøen, som kalles kongen av Gründerløkka i Oslo. Så var han også en av de første som hev seg på flerkonseptsbutikkbølgen med Los Lobos i Thorvald Meyersgate. Her selges stil og epoke, heller enn en type varer, så du får den rette rockabilly-looken, både klær og alt tilbehøret som hører med, fra vesker, smykker og duppeditter til tidsriktig musikk. Shoppingturen avsluttes selvfølgelig på den lille cocktailbaren Bar Boca, vegg i vegg. Også den, i sjarmerende 50-tallsaktig stil.

Hvor? Los Lobos og Bar Boca, Thorvald Meyersgate 30, Oslo. Tlf: 22382440

Litt lenger ned på Løkka, i Markveien, ligger den nye mor-og-barn klesbutikk-og-kaféen Den Kule Mage. Her kan mor shoppe til seg selv og poden, nyte en kaffekopp og litt lett mat, i ammevennlige omgivelser som ikke rynker på nesen av litt babygråt. Perfekt for LiberoLøkka, med andre ord.

Den Kule Mage, Markveien 55, Oslo. Tlf: 22 35 76 90

På Den Kule Mage i Markveien kan trendy mødre shoppe klær og drikke kaffe i ammevennlig miljø. Foto: Karoline Brubæk Foto: Karoline Brubæk
På Den Kule Mage i Markveien kan trendy mødre shoppe klær og drikke kaffe i ammevennlig miljø. Foto: Karoline Brubæk Foto: Karoline Brubæk Vis merFrisørfusjoner

Forrige tirsdag skrev VG om frisørsalongen Concord i Mandal som har fått skjenkebevilling. De har nå lov til å servere kunder i frisørstolen ett glass vin - for å bidra til en avslappende helhetsopplevelse. Dette liker vi!

Hvor? Concord, Store Elvegata 19, Mandal. Tlf: 38264772

Mine tanker går til atskillige frisørbesøk i hårmetropolen London - fra urkomiske teslabberas i frisørsalonger med kjederøykende ladies of leasure som jevnlig kommer innom for en vask og føn i den fasjonable bydelen Chelsea, til kokainsnortende (og -pushende) schtylister i trendy Shoredtich. (Sistnevnte anbefales ikke. Det ga undertegnede varige frisør-mèn.)

På senfredag på Komsa i Prinsensgate kan du klippe deg etter jobb og ut i de små timer. En DJ i bakgrunnen sørger for stemningen. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
På senfredag på Komsa i Prinsensgate kan du klippe deg etter jobb og ut i de små timer. En DJ i bakgrunnen sørger for stemningen. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Atskillig vennligere er det da å ta turen innom nystartede Komsa frisørsalong i Prinsensgate i Oslo. Der har de innført "sene fredager" med jevne mellomrom, der arbeidsdagen forskyves. Frisørene jobber fra fire til midnatt, leier inn en DJ, og står for forfriskninger for å gi noen av kundene en litt morsommere frisøropplevelse.

 • DinSide tok turen til Komsa en senfredag. Det kan du lese mer om her.
 • Hvor? Komsa; Akersgata 18, inngang fra Prinsens gate, Oslo.
  Tlf: 22422550

  Firsøren La Bionda i Homannsbyen har i flere år delt lokaler med kaffebaren Il Moro. Kundene setter stor pris på å kunne få ordentlig kaffe hos frisøren, i stedet for den sure traktekaffen man noen ganger blir servert. I tillegg er det muligheter for sandwicher eller wienerbrød, skulle man bli sittende lenge med produkter i håret og kjenne sulten melde seg. (Prisen for beste navn blant alle partnerbedriftene vi har besøkt går forresten til disse to, den blonde og den mørke. Elegant!)

  Hvor? La Bionda og Il Moro; Hegdehaugsveien 36, Oslo. Tlf: 22853780

  Fusjonreiser

  Også reiselivsbransjen har kastet seg på flerbrukstrenden. I SPA Travel og Jomfrureisers kontorer finner du et vell av velværebedrifter - helt i tråd med reisene reisebyråene tilbyr. Så det er ingen grunn til å vente til du er på helsereisen din med en massasje - du får en smakebit på spa-oppholdet allerede når du bestiller reisen.

  SPA Travel, Rådmann Halmrastsvei 10a, Sandvika. Tlf: 67520675

  Reisebyrået i VG-Passasjen har et lignende kontorfellesskap-konsept, men her er det bryllup, fra reise til hår, sminke og klær, som er tema.

  Bankfusjoner

  Glem DnB NOR, og andre kjedelige bankfusjoner. I Storbritannia har bankkjeden Abbey National inngått en fusjon etter kundenes hjerte, et partnerskap med kaffebarkjeden Costa Coffee. Etter et særdeles vellykket pilotprosjekt får flere og flere av filialene en egen kaffebar, og du, som kunde, kan drikke en dobbel-skinny-decaf-latte, mens du venter på at det skal bli din tur til å veksle penger. Køsystemet går ikke fortere, dessverre, men ventetiden er i hvert fall atskillig hyggeligere og stemningen tre hakk opp fra den vante, litt kjipe, bankatmosfæren.

  Vi har ikke kommet helt dit enda, men DinSide konstaterer at DnB (nå også snart NOR) i Bogstadveien i Oslo gjemmer seg inne i en klesbutikk. Så nå kan du shoppe litt mens du sitter i kø for å betale regningene dine. Vi venter i spenning på DnB NORbrenneriet.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer