Gokart på vanlig vei

Fres rundt på tyske veier i en gate-gokart.

Publisert
Sist oppdatert

Synes du bilferie er kjedelig? Blir du lett trøtt av den behagelige komforten i din vanlige personbil? Lei heller en gokart, og du kan snuse inn atmosfæren fra tyske byer på en barskere måte.

Kart4You heter selskapet som leier ut gokarter for kjøring på vanlig vei, til turister og andre gokart-elskere. Selskapet har utleie av gate-gokarts i rundt 100 tyske byer, og også i østerrikske Salzburg, Innsbruck og Wien. Selskapet arrangerer også guidede turer med gate-gokarts, og det ser unektelig ganske mye festligere ut enn en standard buss-rundtur.

BILDER gate-gokart i Tyskland

Foto: kart4you
Foto: kart4you Vis mer

Gokart på vei

I Tyskland kan du kjøre gokart på vanlig vei. Hva synes du om det? (Avsluttet)
Strålende, det må jeg teste(66%)
Farlig, det burde ikke være lov(32%)
Vet ikke(3%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


80 kilometer i timen

Du kan leie og kjøre gate-gokart med vanlig førerkort. Gokartene er utstyrt med sikkerhetssele godkjent for veitrafikk, og er godkjent for befraktning av én person. Motoren er en 2-takts motor på 100 ccm og hestekrefter, og har en toppfart på 80 kilometer i timen. Sittende nesten helt nede på asfalten, får du ganske sikkert en heftig fartsopplevelse med denne, om det er det du er ute etter. Hjelm er valgfritt.

Farlig

Den tyske bilistorganisasjonen ADAC, er imidlertid ikke like glad for muligheten til å kjøre gokart på vanlig vei. Talsmann Michael Pfalzgraf sa i august 2006 til tyske Morgenpost.de:

- Kjøretøyet er ganske lavt, og kan lett bli oversett i trafikken. I tillegg har ikke bilen noen kollisjonssone, så risikoen for å bli skadd er høy.

Priser

Om du likevel bestemmer deg for at dette er en god ide: Bilene er til leie fra mars til oktober. Det koster 59 euro å leie en gokart i tre timer i midtuke, eller 59 euro lørdag, søndag eller helligdag. Det koster 109 euro for et døgns leie i midtuke, eller 119 euro i helg. Ønsker du å kjøre natta gjennom, må du ut med 49 euro for 12 timer mellom klokken 20 og 08. I helgene er prisen 79 euro for 12 nattetimer. I tillegg kommer 9 euro i forsikring per bil, samt et depositim på 200 euro, som du altså får tilbake ved retur av bilen, så fremt at den er hel, ren og fulltanket.

BILDER gate-gokart i Tyskland


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer