Golf på blodig alvor

Dersom du ikke lar deg stresse i trengte situasjoner klarer du sikkert å holde hodet kaldt på denne golfbanen, blant løver og flodhester.

Publisert
Sist oppdatert

Naturelskere og dyrevernere med interesse for golf kan kanskje glede seg over omgivelsene de møter på de tre golfbanene tilknyttet Krugerparken i Sør-Afrika. Om de ikke forarger seg over plasseringen av golfbaner i et slikt område, eller mener dyrene blir plaget av ivrige golfere, kan de glede seg over golfspilling rundt innsjøer med krokodiller og flodhester, impalaer og bavianer som tilskuere, og løver som forviller seg ut på "fairway."

Ville dyr på banen

At dyrene entrer banene er i følge golfklubbene her en del av sjarmen, men helt risikofritt er det ikke. Det finnes eksempler på episoder som har vært skremmende nære uheldige konfrontasjoner mellom menneske og dyr.

Dette fortelles om en passasje ved en av banene.

"En lokal Skukuza-innbygger var på golfbanen for å kose seg med en runde. Da golferen slo ut fra "tee" og ned langs "fairway" på golfbanen, kom han i skade å treffe en impala rett i hodet. Impalaen døde momentant. Dette bød ikke på noe stort hodebry for spilleren, som bare konstaterte at bukken var død og gikk videre for å fullføre runden sin. Etter å bare ha gått noen meter vekk fra "åstedet" fikk han en fornemmelse av at han burde snu seg, og blikket som møtte ham var nok til å sende frysninger ned i ryggraden på selv Tarzan. En løvinne kom tuslende opp til impalaen, skulende på golferen som for å si "du kan bare ligge unna her, ellers tar jeg deg også," tok tak i bukken og dro den med seg. Lettere bytte har løvinnen sjelden fått."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer