Goodjet kutter

Goodjets problemer fører til at norske reisende mister et lavpristilbud. Selskapet kutter flygningene, og står i fare for konkurs. Sist oppdatert 12.12.02

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Billigselskapet Goodjet har fløyet norske passasjerer til Paris, Nice og Alicante fra Torp. Det blir det nå slutt på. Selskapets flyoperatør satte flyene på bakken fra torsdag forrige uke, og Goodjet har slitt med å skaffe erstatningsfly. Først søndag greide selskapet å fly passasjerer ut igjen, men kun fra Sverige. Tilbudet til reisende fra Norge er kuttet. SISTE: Fra tirsdag er også alle andre ruter innstillt. Torsdag ser det ut som om det kan gå mot konkurs for selskapet. Se mer på Goodjets nettsider.

 • Hva bør du gjøre, om du har billetter med Goodjet?
 • Her er hva vi skrev tirsdag morgen:

  Må fly fra Göteborg

  De som har billetter fra Torp får tilbud om å fly via Göteborg. Om det ikke er aktuelt, skal du få pengene igjen. Ta kontakt med Goodjet eller eventuelt med Torp, for hjelp. Goodjet har allerede fjernet Oslo og Torp som alternativ på sine nettsider. Det er heller ikke mye informasjon å finne her i skrivende stund. Det eneste selskapet forteller er hvordan de nye rutene blir, de sier ingenting om forholdene for passasjerer som ikke har fly å reise med lenger.

  Alf-Reidar Fjeld
  Alf-Reidar Fjeld Vis mer


  - Mange ringer oss, og vi prøver å hjelpe med ombooking og kansellering av billetter, forteller Torps Lufthavnsjef, Alf-Reidar Fjeld. Dette er imidlertid noe du helst bør kontakte Goodjet for hjelp til.

  DinSide Reise har prøvd å få tak i Goodjet både på bookingtelefon og andre numre mandag, men kommer ikke gjennom. Det kan altså by på vansker å få tak i Goodjet på telefonen nå.

 • Mer om hvilke rettigheter du har, om du blir rammet av konkurser og kanselleringer.
 • Dropper Torp

  Goodjet bygger nå opp igjen rutenettet sitt, men sier altså at Torp er kuttet på ubestemt tid. I Aftenposten hevder de nye eierne som kom inn i november at de vil fly fra Gardermoen om de kommer tilbake til Norge.

  Goodjet kutter Torp. 
Illustrasjon, bildet er manipulert.
  Goodjet kutter Torp.
  Illustrasjon, bildet er manipulert. Vis mer


  - Tre utenlandsruter mindre og 50.000 færre passasjerer ut i året, er resultatet av at Goodjet forsvinner. For Torp betyr dette et betydelig inntektsbortfall, et tosifret milliontall må vi regne med på årsbasis, sier lufthavnsjef Alf-Reidar Fjeld til DinSide Reise.

  Sandefjord Lufthavn Torp vil arbeide med å få inn andre selskaper, og kjører sitt investeringsprogram som normalt. Flyplassen sitter nå igjen med tre selskaper som flyr utenlands; Ryanair, Widerøe og KLM. Disse flyr henholdsvis til Frankfurt Hahn, London Stansted og Glasgow, Stockholm og København og Amsterdam. Goodjets ruter gikk til Alicante, Nice og Paris.

  Aktuelle nettsteder:
  - Goodjet
  - Torp

  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer