Gourmet og geografi

Det kan være mange skjær i sjøen for den som vil navigere i internasjonale matfarvann. Test hva du kan om mat og geografi i fire av våre mest populære ferieland.

Hvordan bestille espresso i Italia?
Hvordan bestille espresso i Italia? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mat og ferie hører sammen, men overraskende mange strekker det ikke lenger enn til å sjekke om cheeseburgeren smaker likt hos italienske McDonalds som hos den lokale filialen på Alnabru.

Heldigvis strekker flertallet seg litt lenger, men er det langt nok til å gå ut som poengvinner i denne testen? For vet du egentlig hvor sherry kommer fra? Finnes det spansk champagne? Og hva inneholder egentlig Ouzo? Dessuten kan det være greit å vite hvordan du unngår alt for sterke krydder i maten og innmat på tallerkenen om dette ikke er hva du drømmer om å fylle en tander feriemage med. Ta vår minimattest, og se hva du kan og ikke kan om mat ved Middelhavet.

Flere av spørsmålene er basert på informasjon fra Steinar Lones reisehåndbøker for restaurantgjester. Disse er utgitt på Spartacus Forlag, og omfatter tips og råd for besøkende i Italia, Frankrike og Spania.

Se vår omtale av den franske varianten.

Flere tester med mat og drikke i fokus

Kjenner du drikkekulturen?Hvor drikker man raki, og hva er en shandy lager? Sjekk hva du vet om drikkekultur.

Mesterkokk eller makaronispiser?Hvordan spiser du danske pølser på dansk vis, hva er black butter, og hvorfra stammer Waldorf-salaten?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer