Gourmetbyen Lyon

Lyon er Frankrikes tredje største by og landets gourmétsentrum. Men den fantastiske maten behøver ikke være den eneste grunnen til å besøke byen.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide viser deg hva du kan finne på mellom måltidene. Stikkordene er traboules, silke og parkeringshus.

Kort om Lyon

Lyon er Frankrikes tredje største by, og også hovedstaden i regionen Rhône-Alpes, som strekker seg fra det kjente vindistriktet Beaujolais i nord til Provence i sør, og fra Dauphiné regionen i vest til de franske alpene i øst. Med Frankrikes ultrakjappe TGV er Lyon bare en to timers togtur fra Paris, mens det tar tre timer å komme seg til kysthovedstaden Marseille.

Skroll ned for mer.Lyon ligger der de to elvene Saône og Rhône møtes. Stort sett kan byens sentrum deles inn i tre deler. Gamlebyen ligger under Fourvièreåsen og på Saônes vestre bredd. Det klassiske bysentrum er halvøya Presqu’île hvor de to elvene møtes. Langs Rhônes østre bredd ligger den nyere delen av byen, og det er også her finanssenteret ligger. Kort sagt har byen ekspandert østover mens de gamle delene i vest har fått være i fred.

Se vår hitliste med spesielle severdigheter i Lyon.Se bilder fra Lyon

For gourméter

Maten er en av hovedgrunnene til at du bør ta turen til Lyon. Byen har alltid vært kjent for sine gourmétrestauranter og kjente kokker. I 1934 kalte den verdenskjente "gourmétprinsen" Curonsky Lyon for "verdens kulinariske hovedstad". Det blir byen kalt fortsatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer