GPS-golf under palmene

Hightech-golf er på vei inn. På Barbados-hotellet Sandy Lanes tre golfbaner bruker du GPS til å orientere deg, planlegge spillet og bestille drinker.

Publisert
Sist oppdatert


Vil du prøve det siste innen høyteknologisk golf? Da kan du for eksempel spille på banene The Country Club, The Old Nine eller snart ferdigbygde The Green Monkey på Barbados.

Både golfcart og caddie er inkludert i prisen. (Foto: Dag Yngve Dahle)
Både golfcart og caddie er inkludert i prisen. (Foto: Dag Yngve Dahle) Vis mer


Da er en golfcart, en liten elektrisk bil som tar deg rundt på banen, inkludert i prisen. Og det er her du kan prøve nyvinningen. I golfcartene er det nemlig installert GPS-systemet som gir deg tilgang til flere morsomme funksjoner:

 • Du vet hvor du befinner deg på banen.
 • Du kan se avstanden til greenen og hullet.
 • Du får vite avstanden til bunkere og vann.
 • Du får tips om den beste måten å spille på hullene.
 • Du har mulighet til å bestille forfriskninger fra baren i det fasjonable klubbhuset.
 • Golfbanene står i stil med luksushotellet Sandy Lane. Standarden er svært høy, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

  Tre ulike

  The Old Nine er den opprinnelige banen, som ble åpnet i 1961. Den har ni hull og utsikt over det karibiske hav.

  Den nyere banen The Country Club har 18 hull. Fem har par tre, åtte har par fire og fem hull har par fem.

  Utsikten er fin fra banen The Old Nine.
  Utsikten er fin fra banen The Old Nine. Vis mer


  Den nye 18 hullsbanen The Green Monkey, som snart står ferdig, er designet av den kjente golfbanedesigneren Tom Fazio. Banen, lagt i og rundt et gammelt steinbrudd, har hatt kjente testspillere som Colin Montgomery og Patrick Harrison.

  Navnet kommer av Barbados' grønne aper, som lever i trærne rundt banene. Hele anlegget, som også skal inkludere luksusleiligheter, er på ikke mindre enn 4.856.232 mål.

  Kostbart

  De to irske investorene som bygger anlegget, bruker hele 500 amerikanske dollar - mer enn 3,5 milliarder norske kroner (!) på prosjektet. De voldsomme kostnadene er en av grunnene til at det ikke akkurat er billig å spille golf der.

  Prisen (green fee) på dagtid varierer fra 150 til 195 dollar, som utgjør 1.070 til 1.400 kroner. På The Old Nine koster det 80 dollar (570 kroner).

  Se DinSides billedspesial fra golbanene på Barbados

  Mer om golf på DinSide

 • Isgolf på Svalbard

 • De billigste golfklubbene

 • Golf på James Bond-manér

 • Golf på nett

 • Unike golfopplevelser
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer