Grafisk gatebilde i Berlin

Du trenger verken betale i dyre dommer eller stå i kø i 16 timer for å oppleve kunst i Berlin. Da DinSide besøkte Berlin og ble foreslått et besøk på MoMAs utstilling (med anslått ventetid for billetter: fire timer) var vi ikke i tvil: vi tok i stedet bena fatt og ruslet rundt i Berlins gater i kanskje verdens største (og absolutt billigste) streetart galleri.

Publisert
Sist oppdatert

Tagging er det aller teiteste jeg veit!Hvis du driver og tagger, er du skikkelig, skikkelig teitFor det første er det stygt også er det dyrt å få det bort og så er det nesten ingen jeg kjenner som synes det er noe kult i det hele tatt

    Fra Tagging, Bare Egil Band
Vi lo godt av Bare Egil Bands artikulerte og melodiøse utskjelling av taggere, en gang på 90-tallet. Men man må vel alle begynne et sted? Maleren har sine skisseblokker og lerret som kan males over og over - eller kastes. Gatekunstneren derimot må øve seg på byens mange ublekete husvegger. Med mer eller mindre vellykket resultat.

Noen ganger, når en ser samme navnetrekk, igjen og igjen, på hvert eneste busssete på 37-bussen, er det lett å slutte seg til Bare Egils klagesang. Men etter en rundtur i Berlins mange gater er det fristende å oppfordre til mer tagging - overalt - om det fører til flere kunststykker av den typen vi kom over i den tyske hovedstaden.

Fra Eastside Gallery i Mühlenstrasse, der kunstnere har dekorert restene av Berlinmuren - til portrom, garasjer og bygårdfasader. Vi fant morsomme figurer, navnetrekk, visstnok fengende budskap (for de som skjønner tysk- undertegnede ekskludert). Oppfordringen til deg som skal til Berlin er som følger: løft blikket og se deg rundt. I mellomtiden kan du bli med på vår rundtur i Berlins endeløse gategalleri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer