Gråstenkt stjernerestaurant

Det er ikke mye som vitner om stjernerestaurant når vi ankommer Spisestedet Feinschmecker. Restauranten ligger i første etasje i en temmelig usjarmerende mursteinsblokk på Frogner.

Gråstenkt stjernerestaurant
Publisert
Sist oppdatert

Feinschmecker er en av Oslos seks restauranter som er beæret med stjerne i Michelinguiden. Vi har besøkt Frogner-restauranten som har hatt michelinstjerne siden 1992.

Skroll ned for mer.Spisestedet Feinschmecker så dagens lys i 1986, men har vært drevet av dagens eiere siden 1991. Den første Michelinstjernen kom til Balchens gate på Frogner i 1992 – og restauranten har greid å beholde den siden.

- Vi har ikke noe mål om flere stjerner, men å beholde den vi har, sier daglig leder ved Feinschmecker, Lars Erik Underthun. Stjernen er en bekreftelse på at vi har et bra produkt, selv om nordmenn ikke er så veldig opptatt av stjernen. Men for tilreisende gjester betyr det kanskje mer, det er jo en del gjester som velger restauranter ut fra steder med stjerne, forteller Underthun.

Gammelmodig

Spisestedet Feinschmecker er ikke blant restaurantene som klassifiserer under trendy interiør – selv om et slikt interiør kanskje snart blir moderne igjen, som daglig leder selv kommenterer. Her er grønne stofftrukne sofaer, fløyelstrukne stoler og rødtapetserte vegger med pyntebord. Chambre Separée er innredet som et "hunting room", eller jaktrom, som vist i en engelsk interiørbok. Hva dette betyr i praksis, kan du se i bildespesialen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer