Gratis gourmet til alle

...kongekrabben kan nå fanges fritt.

Publisert
Sist oppdatert

Sonene for fri fangst av kongekrabbe har blitt utvidet. Nå kan alle som vil fange den velsmakende kongekrabben, eller kamtsjatkakrabben, gjøre det innenfor en fastsatt grense øst for 26°Ø og innerst i Porsangerfjorden.

Hensikten med endringen er først og fremst å forsøke å begrense videre spredning av kongekrabben, melder Regjeringen.no.

Les om hvordan du kan reise på kongekrabbesafari her...

Ingen krav til fangstmetoder

I områdene med fri fangst er det ikke stilt noen krav til fangstmetode. Den nye frisonen betyr i praksis at du kan fange godbitene, som kan bli opp til 15 kilo tunge og to meter brede fra klo til klo, sør i Porsangerfjorden og vest for Nordkapp, skriver dykking.no

Kongekrabben fantes tidligere bare i det nordlige Stillehavet, men ble satt ut i Murmanskfjorden av sovjetiske forskere på 1960-tallet for å øke verdigrunnlaget for befolkningen i Murmansk. Siden har den spredd seg øst- og vestover i det sørlige Barentshavet.

Ifølge wikipedia.org ble den første kongekrabben i Norge tatt i garn i Varangerfjorden i 1976 av fisker Øystein Kristiansen. Krabben veide 6,3 kg. I norske farvann har den i dag sitt hovedutbredelsesområde langs kysten av Øst-Finnmark og Tana, og den ser ut til å spre seg vestover. Utviklingen har medført store problemer med bifangst av kongekrabbe, særlig i de tradisjonelle garnfiskeriene i nord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer