Gratis i Amsterdam

Amsterdam er en spennende by, og har også sine gratisfordeler for den som leter.

Publisert
Sist oppdatert

Amsterdam er en løs og ledig by som fortjener åpenhjertede besøkende med evne til å se forbi dop og redlight-district, selv om sistnevnte kan være en fascinerende gratisattraksjon i seg selv, om enn litt sørgelig.

Broenes by

Amsterdam har utallige broer. 15 av dem kan du se fra broen på hjørnet av Reguliersgracht og Herengracht, på den siden av gaten med odde nummer. Med ryggen mot Thorbeckeplein torg ser du seks broer på rekke. Til venstre, over Herengracht ser du enda seks broer. Til høyre ser du to. Til sammen blir dette 15 med den broen du står på.

Blomsterbyen

Tulipanene er nesten blitt en klisje, men løker er en populær suvenir for besøkende i Nederland. Blomsterelskerne vil fryde seg på byens flytende blomstermarked i Singel. Dette fargerike vidunderet kan du få med deg hele året, og blomstermarkedet har historie tilbake til 1862. Markedet holder åpent fra mandag til fredag mellom 9 og 18, samt lørdag mellom 9 og 17.

Din beste venn?

Diamanter og Amsterdam hører også faktisk sammen. Hos Gassan Diamonds, som ligger i en gammel dampdreven fabrikk fra 1878, kan du bli med på en gratis omvisning blant diamantsliperne. Her kan du blant annet beundre en kopi av verdens største diamant, Cullinan. 3.106 karat er hakket røsligere enn selv øredobbene til Beckham! Diamanten ble til to store steiner (sitter nå i det britiske kongesepter og i Dronning Elizabeth IIs krone), samt syv mellomstore og 96 små slepne diamanter. Gassan Diamonds finner du i Nieuwe Uilenburgerstraat 173-175.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer