Gratis i Lisboa

Lisboas sans for religion og en god fest gjør byen ideell for dem med sans for en god fest.

Publisert
Sist oppdatert

I underkant av 700.000 mennesker bor i Lisboa, men kalenderen er likevel full av begivenhetsrike dager.

Party og prosesjoner.Lisboa er et kalolsk land og markeringene av helgenene og de religiøse høytidene er fargerike og vakre.

PåskefeiringerReligiøse prosesjoner med katolisismens underfundige helgendyrking i fokus. Store kors bæres gjennom gatene.

Mai Hundretusener av portugisere drar på pilegrimsferd til Fatima der tre barn skal ha sett Jomfru Maria i 1917.

Juni Festas dos Santos Populares (En festival for populære helgener). Dette er Lisboas største festival, en eksplosjon av musikk, dans, opptog, fyrverkeri, unge og gamle som fester side om side til morgengry.

12-13. juni – St. Antonio 23-24. juni – St. Joao 28-29. juni – St. Pedro

Andre store begivenheter er Mardi Gras, hele byen står på hodet i karnevalstiden og Festival dos Oceanos (Havenes festival). Portugal minnes skipsfartsfortiden med musikk – alltid musikk, sjømat, regattaer, båtturer og prosesjoner.

Kunsthåndverk

Det vakre keramikkarbeidet er påfallende i Lisboa: Tradisjonen kom med maurernes invasjon og portugiserne videreutviklet teknikken. På slutten av 1500-tallet tok man i bruk fremstillingsmetoder som gjorde det mulig å benytte flere farger, og det utviklet seg en tradisjon med store bilder og kunstverk laget som mosaikk av individuelt malte fliser. På Museu Nacional do Azulejo, kan du studere håndverket tilnærmet gratis. Dessuten er det påfallende tilstede i byens gater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer