Gratis i London

Vi kan ikke underslå at London er en kostbar by å besøke, men siden reisen hit kan bli ytterst billig er det bare rett å rimelig å komme med noen ekstra budsjettvennlige tips også for reisende hit.

Publisert
Sist oppdatert

London har lenge holdt seg i toppen hva gjelder besøk fra norske turister, og det er neppe på grunn av prisene på bosted og mat her. Men hva gjør vel det når det både er lett å reise billig hit, og når det er så mye å finne på som koster lite eller ingenting.

Museumsfrikenes paradis

Britene har brukt mye ressurser på sine museer og gallerier, og du får i tillegg nyte godt av at svært mange av dem har gratis inngang på faste utstillinger. Her er noen av museene og galleriene du kan besøke uten å betale en penny:

The British Museum, Sir John Soane's Museum, Natural History and Science Museums, Victoria Albert Museum, Imperial War Museum, National Maritime Museum, National Gallery, Tate Britain og Tate Modern, National Portrait Gallery og Wallace Collection.

Hevet over massene

De fleste utkikkspunkter er ikke tilgjengelige for gratisturisten i det relativt flate London. Vil du få et slags utsyn over byen kan du for eksempel besøke Primrose Hill som har et av byens beste utkikkspunkter.

Vaktskifte

En av de store attraksjonene i byen som også er gratis, er vaktskiftet ved Buckingham Palace. Merk at det fort blir kø her!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.