Gratis i London

Det er faktisk noe som er helt gratis i London.Tekst og bilder: Stine Okkelmo

Sjarmerende Chelsea . Foto: Stine Okkelmo
Sjarmerende Chelsea . Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdagelsesturer

Det er ikke meningen å høres ut som en overivrig helseentusiast her, men det finnes ingen bedre måte å oppdage London på enn å ta bena fatt. På denne måten du får med deg de små detaljene, som den “hemmelige” mews-gaten der små og fargerike dukkehus ligger tett i tett og konkurrerer om flotteste blomsterkasse, eller kommer over den hyggelige puben med hage på baksiden. Man skal ikke stikke under en stol at visse områder i London ikke akkurat er en fryd for øyet, men en rusletur i Chelsea, Kensington, Notting Hill eller St John’s Wood vil vise deg hvor sjarmerende London kan være.

Borgermesterens skakke “egg”. Foto: Stine Okkelmo
Borgermesterens skakke “egg”. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Er du mer interessert i arkitektur vil en spasertur langs Themsen
fra Tower Bridge og til Westminster Bridge ta deg forbi gamle og nye landemerker som Tower bridge, Tower of London, det skakke “egget” der borgermester Ken Livingstones holder til, “The Gherkin”, kontorbygning formet som en sylteagurk, Tate Modern, The London Eye og, ikke minst, Westminster og Big Ben.

Skroll ned for flere utflukter og gratistips.

Hyde Park

Kensington Gardens er Londons hage. Foto: Stine Okkelmo
Kensington Gardens er Londons hage. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Dersom grønne omgivelser frister mer bør du sette av tid til et besøk i en av Londons flotte parker. I Hyde Park kan du dra til Speakers’ Corner og høre noen av byens originaler uttrykke sterke meninger om religion, euromedlemskap eller krigen mot terror. Hjørnet av Green Park opp mot Piccadilly er populært for folk som vil slenge seg ned og utnytte finvær i lunsjpausen, mens Kensington Gardens er favoritten blant blomsterelskere med en svakhet for det royale.

Lenger nord ligger flotte Regent’s Park med vakre blomsteralléer og London Zoo. Herfra kan du gå videre til Primrose Hill hvor du finner et av Londons beste utkikkspunkt. Den mer ufriserte Hampstead Heath er det nærmeste du vil komme noe som ligner den norske bymarka. Sør for Chelsea og langs Themsen ligger sjarmerende Battersea Park som har fått helt ny elvepromenade, og også kan skilte med en liten friidrettsstadion, tennisbaner og cricketkubb. Hvis du har sett filmen Gutter er Gutter kjenner du kanskje igjen dammen hvor den stakkars anda måtte bøte med livet.

Museum

Noe av det beste med London er at de fleste museum er gratis. Dersom Londonbesøket er i ferd med å regne bort, kan du bruke hele dager på å vandre rundt i British Museum eller Natural History Museum. For kunstinteresserte er både Tate Britain, Tate Modern og Victoria & Albert Museum et “must”.

Andre mindre kjente gratismuseer er Geffrye Museum, et museum for møbler og interiørdesign, eller Bank of England Museum for den pengeglade.

Mye å utforske i Natural History Museum.  Foto: Stine Okkelmo
Mye å utforske i Natural History Museum. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


British Museum
Great Russell Street
Nærmeste tube: Tottenham Court Rd, Holborn, Russell Square

Natural History Museum
Cromwell Road
Nærmeste tube: South Kensington

Tate Britain
Millbank
Nærmeste tube: Pimlico

Tate Modern
Bankside
Nærmeste tube: Southwark

Victoria & Albert Museum (V&A)
Cromwell Road
Nærmeste tube: South Kensington

Bank of England Museum
Bartholomew Lane
Nærmeste tube: Bank

Geffrye Museum
Kingsland Road
Nærmeste tube: Old Street

Tilbake til innledningen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer