Gratis i London

Det er faktisk noe som er helt gratis i London.Tekst og bilder: Stine Okkelmo

Sjarmerende Chelsea . Foto: Stine Okkelmo
Sjarmerende Chelsea . Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdagelsesturer

Det er ikke meningen å høres ut som en overivrig helseentusiast her, men det finnes ingen bedre måte å oppdage London på enn å ta bena fatt. På denne måten du får med deg de små detaljene, som den “hemmelige” mews-gaten der små og fargerike dukkehus ligger tett i tett og konkurrerer om flotteste blomsterkasse, eller kommer over den hyggelige puben med hage på baksiden. Man skal ikke stikke under en stol at visse områder i London ikke akkurat er en fryd for øyet, men en rusletur i Chelsea, Kensington, Notting Hill eller St John’s Wood vil vise deg hvor sjarmerende London kan være.

Er du mer interessert i arkitektur vil en spasertur langs Themsen fra Tower Bridge og til Westminster Bridge ta deg forbi gamle og nye landemerker som Tower bridge, Tower of London, det skakke “egget” der borgermester Ken Livingstones holder til, “The Gherkin”, kontorbygning formet som en sylteagurk, Tate Modern, The London Eye og, ikke minst, Westminster og Big Ben.

Skroll ned for flere utflukter og gratistips.

Hyde Park

Dersom grønne omgivelser frister mer bør du sette av tid til et besøk i en av Londons flotte parker. I Hyde Park kan du dra til Speakers’ Corner og høre noen av byens originaler uttrykke sterke meninger om religion, euromedlemskap eller krigen mot terror. Hjørnet av Green Park opp mot Piccadilly er populært for folk som vil slenge seg ned og utnytte finvær i lunsjpausen, mens Kensington Gardens er favoritten blant blomsterelskere med en svakhet for det royale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer