Gratis i London

Flere av Londons museer og gallerier kan du besøke gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Du kan ha mye moro i London for lite penger, selv med skyhøy pundkurs. Her er noen gratis tips for et besøk i nordmenns favorittstorby.

Besøk et hus eller to

Du har kanskje sett Kenwood House i filmer som Notting Hill og Mansfield Park. Denne vakre residensen i Hampstead Heath slipper deg gratis inn for å beundre skattene: En imponerende privat malerisamling, et ekstraordinært bibliotek og en samling nyklassiske møbler. Herfra kan du også nyte utsikten over storbyen og de vakre hagene rundt residensen.

Litt mer beskjedent er Geffrye Museum. De skryter selv av å være et av Londons hyggeligste museer, og også her er det gratis adgang. Her får du bli med på en reise i tid og interiører fra 1600-tallet og frem til moderne tid. Huset byr også på en urtehage som er åpen fra april til oktober.

Gratis utstillinger

Flere av Londons museer og gallerier tilbyr gratis adgang. Noen har gratis adgang for barn, studenter, pensjonister og handikappede. Her er et utvalg:

I hjertet av byen finner du National Gallery som gir deg muligheten til å se en av verdens fineste samlinger av vesteuropeiske malerier gratis. Galleriene Tate Britain og Tate Modern slipper deg også gratis inn til sine permanente kunstutstillinger. Har du barn, kan et besøk på Museum of Childhood i East End kanskje friste. Helgeaktiviteter for barn, og utstillinger som spenner over barnerelaterte objekter over 400 år. Og selv på berømte British Museum kan du nå beundre de faste utstillingene uten å spandere et eneste pund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer