Gratis i Stockholm

Det siste året har det blitt svært billig å reise til Stockholm. Og når det i tillegg er mange gratisopplevelser her, er det vel neppe grunn til å stå over et besøk i nabolandets flotte hovedstad.

Publisert
Sist oppdatert

Stockholm er av mange regnet som Skandinavias vakreste hovedstad. Om det skyldes de mange flotte bygningene, kanalene eller unike Gamla Stan vet vi ikke - men vi vet at vi liker oss her, selv om byen er dyr å besøke.

Nyt utsikten

Stockholm er en malerisk by, som gjerne bør nytes fra noen av de mange utsiktspunktene., spesielt på Södermalm. Byens høyeste punkt er Skinnarviksberget på Söder med sine drøye 154 meter over havet. Her er det flott utsikt over byen. Andre utsiktspunkter finner du på Monteliusvägen, Fjällgatan og Fåfängan.

Gamla Stan

Gamla Stan er et must, og dessuten gratis for den som tar beina i bruk. Få for eksempel med deg 90 centimeter smale Mårten Trotzigs gränd. Ved Gamla Stan ligger også det kongelige slottet der du kan få med deg vaktskiftet - også en gratisattraksjon. Og selv om de svenske gardistene nok må sies å være noe slappere i vendingen enn de norske, er ikke denne paraden noe labrere enn den vi kan se foran det norske slottet - heller tvert imot.

Ekstern lenke:

 • Vaktskifte - mer informasjon
 • Kulturliv på gratismåten

  Stockholms Kulturhus ved Sergels Torg har gratis inngang. Her er gallerier, lesesaler og aktiviteter både for barn og voksne. Bygningen ble tegnet av arkitekten Peter Celsing og åpnet dørene i 1974.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer