Gratis med barna

Reis gratis før barnet fyller to, eller til sterkt rabatterte priser før det fyller 16.

Publisert
Sist oppdatert

Barn under to år flyr gratis innen Norge, og reiser for en slikk og ingenting til hete Syden-destinasjoner. Men pass på aldersgrensene hos de forskjellige reiseoperatørene; det som er "barn" hos en turoperatør er ikke nødvendigvis barn hos en annen.

Illustrasjonsfoto: Jo Krogh Foto: Jo Krogh
Illustrasjonsfoto: Jo Krogh Foto: Jo Krogh Vis mer

Skroll ned for å lese resten av artikkelen.Billigst innenlands

På gratisfronten er det mest å hente på innenlandsreiser. Barn opp til to år reiser gratis med alle norske flyselskaper – selvsagt forutsatt at de sitter på en voksens fang under flyreisen. Dersom du fremdeles ønsker gratis frakt for barnet etter fylte to år, må du velge tog eller busstransport. Her reiser nemlig barna gratis til de fyller fire år.

 • Gratis på fly inntil to år: Klikk her for å se flyrabattene

 • Gratis på buss og tog inntil fire år: Klikk her for kollektivrabattene
 • Utenlandsfly

  Vi har også sjekket barnerabattene på utenlandsreiser med de norske flyselskapene, samt med de fire største charterselskapene. Alle flyselskapene gir nitti prosent rabatt til barn opp til to år, og barn fra to til 16 år får fra 33 til 50 prosent rabatt av voksenprisen. Her varierer imidlertid aldersgrensene og rabattene noe, så det kan lønne seg å sjekke med flere flyselskaper før du bestemmer deg for transportør.

 • Her finner du flyselskapenes barnerabatter både innenlands og utenlands
 • Charterforvirringer

  Mens flyrabattene er noen lunde enkle å forholde seg til, er det verre med charterrabattene. Her er det forskjellige priser til forskjellige tider, steder, bosteder og aldersgrupper. Det eneste som er konstant, er babyrabatten som er felles for alle selskapene: Barn opp til to år reiser for 250 kroner, forutsatt at barnet deler flysete med en voksen og sover i medbrakt eller leid barneseng.

  Men for barn over to år varierer rabattene og aldersgrensene fra selskap til selskap. Mens for eksempel Star Tour operer med en rabatt for de mellom to og 17 år, har Ving én pris for de mellom to og 11 og en annen pris for de mellom 12 og 19 år.

  Det er ikke enkelt å sammenlikne prisen selskapene i mellom med alle disse variablene. Det er heller ikke sikkert at du får barnerabatten selv om du finner et tilbud som i teorien skulle gjelde; det kan være begrensninger på plassene, og det kan være begrensninger på hvor mange rabatter du kan benytte for hver reise. Vårt tips for å finne den beste barnerabatten i ditt tilfelle, er å sjekke sluttprisen med flere selskaper når du har bestemt deg for reisemål. Inntil da kan du få en føling med når og hvor barnerabattene gjelder ved å kikke på denne oversikten:

 • Her er charterrabattene

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer