Gratis museer

Stockholm har et hundretalls museer å velge i. De aller fleste slipper barna inn gratis, men her er gratisopplevelser også for den voksne.

Publisert
Sist oppdatert


Arkitekturmuseet

Her kan du lære mer om svensk og internasjonal arkitektur. De ordinære utstillingslokalene er stengt på grunn av oppussing, men du kan fremdeles studere arkitektur i et galleri i Fredsgatan 12, Kunstakademiet og Skeppsholskyrkan. I Kunstakademiet vises aktuelle prosjekter og klassikere, og i Skeppsholskyrkan er det en utstilling som viser den svenske byggeskikkens historie.
Adresse: Fredsgatan 12, Stockholm

Kulturhuset

Kulturhus med en mengde aktiviteter og skiftende utstillinger, fra japansk samtidskunst til svensk fotokunst.
Adresse: Sergels torg 3, Stockholm

Besøk Moderna Museet.
Besøk Moderna Museet. Vis mer


Moderna Museet

Moderna Museet har skiftende utstillinger, fotobibliotek med mer. Museet stenger 31. august, og åpner ikke igjen før 14. februar 2004; da i nye lokaler på Skeppsholmen.
Adresse: Klarabergsviadukten 61, Stockholm

Nationalparkernas Hus

Her kan du lære om alle Sveriges 28 nasjonalparker. Huset er formet som et sverigekart, og du kan gå fra park til park – enten alene eller på en guidet rundtur.
Adresse: Tyresta by, Haninge

Riksdagshuset

Her sitter de svenske folkevalgte. Du får gratis guidet rundtur på huset, samt at du får høre om Riksdagshusets historie og hvordan riksdagen arbeider. Omvisninger på svensk fire ganger daglig i sommermånedene, samt engelske og tyske visninger for deg som måtte foretrekke det.
Adresse: Riksgatan 3A, Stockholm

Slottskyrkan

1700-tallskirke som benyttes av kongefamilien.
Adresse: Kungliga Slottet, Stockholm

Stockholms Läns museum

Her kan du berike deg på kunnskap om Stockholms fylkes historie og kulturmiljøer.
Sabbatsbergsvägen 6, Stockholm

Storkyrkan

Stockholms 700 år gamle domkirke. Her betaler du inngangspenger om sommeren (12. mai til 30. august), men går gratis resten av året.
Adresse: Trångsund 1, Stockholm

Täxinge Slott

Slott rundt seks mil fra Stockholm sentrum. Skottskafé, som skryter av å ha Europas største kakebord med 50 forskjellige sorter – alt fra smørbrød til kaker. Du kan nyte hjemmebaksten i biblioteket, eller i slottshagen dersom været tillater det. Godsakene må du selvsagt betale for, men en rusletur i en av slottets mange hager er gratis. Du kan velge mellom den franske parken, den engelske parken og den italienske parken.
Adresse: Täxinge Näsby, Nykvarn

Torekällebergets Museum

Friluftsmuseum med 1800-tallsbygninger, dyr og håndtverk.
Adresse: Torekälleberget, Södertälje

Tollmuseet

Her får du et innblikk i tollmiljøet, smuglernes skitne triks, smuglerbekjemping med mer.
Adresse: Alströmergatan 39, Stockholm

Tunnelbanan

Ta en rundtur med T-banen og få med deg en 110 kilometer lang kunstutstilling på rundt 80 stasjoner, sammensatt av 130 ulike kunstnere. Helt gratis er denne opplevelsen riktignok ikke; du må ha gyldig billett på T-banen.
Adresse: Tunnelbanan

Les videre i artikkelen:

  • Sov i fengsel, på skip eller på vanlig hotell: Klikk her for billig overnatting.
  • Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer