Gratis museer

Det er flere muligheter for gode og gratis museumsopplevelser i hovedstaden.

Publisert
Sist oppdatert


Norsk arkitekturmuseum

Norsk Arkitekturmuseum har til oppgave å samle, bevare, forske og formidle kunnskap om arkitektur. Har en permanent utstilling: "Historiens hus", som viser norsk arkitektur gjennom 1.000 år. Har i tillegg skiftende utstillinger fra inn- og utland.

Adresse: Kongens gate 4, 0153 Oslo.

Filmmuseet

Filmmuseet viser både filmteknologi og filmhistorie. Her kan du lære mer om filmens forløpere, filmens første år, sensur på norske kinoer, norske filmstjerner og dagsaktuelle norske filmer.

Adresse: Filmens Hus, Dronningens gate 16, Oslo

Forsvarsmuseet

Viser norsk militærhistorie fra vår første forsvarsordning i vikingtiden, gjennom dansketiden, unionen med Sverige og til de første årene etter andre verdenskrig. Forsvarshistorien blir koblet til den politiske og sosiale historien for øvrig. Her er gjenstander, uniformer, modeller med mer.

Adresse: Nedre Akershus Festning, 0015 Oslo

Tollmuseet holder til i tollvesenets gamle pakkhus i Tollbugata.
Tollmuseet holder til i tollvesenets gamle pakkhus i Tollbugata. Vis mer


Norsk Tollmuseum

Tollmuseet gir et historisk tilbakeblikk på Tollvesenets rolle gjennom 350 år. Museet ligger i andre etasje i tollvesenets gamle pakkhus i Tollbugata 1. Her måtte alle varer som skulle inn i landet, innom og tollbehandlet. Her er tollskilt, verktøy og uniformer, og ikke minst like interessant: Bilder og gjenstander brukt i forsøk på smugling av brennevin, sigaretter og annet.

Vi har besøkt Tollmuseet

Adresse: Tollbugata 1, 0152 Oslo.

Nasjonalgalleriet

Her kan du beundre Norges største offisielle samling av skulpturer, malerier og tegninger. Nasjonalgalleriets samlinger består av 4.500 malerier, 1.500 skulpturer, 950 avstøpninger og rundt 42.500 grafiske blad og tegninger. Her er både en fast utstilling og temporærutstillinger.

Adresse: Universitetsgata 13, 0164 Oslo.

  • TV, musikk og shopping: Her er andre gratisopplevelser

  • Klikk her for å se hvor du kan overnatte rimelig, og hva det koster.
  • Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer