Gratis og billig i Stockholm

Bo billig i nedlagt fengsel, på skip eller på vanlig hotell, og "gjør" den svenske hovedstaden gratis.

Kronen på Skeppsholmsbron.
Foto: Stephan Gabriel/Svenske Turistrådet Foto: Stephan Gabriel/Svenske Turistrådet
Kronen på Skeppsholmsbron.
Foto: Stephan Gabriel/Svenske Turistrådet Foto: Stephan Gabriel/Svenske Turistrådet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedstadsbesøk trenger ikke bli dyrt. I Stockholm kan du nyte naturen, få med deg en teaterforestilling, og gå på museum - helt gratis. Overnatting får du fra 150 svenske kroner – eller knappe 140 norske kroner.

Skroll ned for tips til gratisopplevelser og billig overnatting i den svenske hovedstaden.

Teater i parken

Parkteatern er særegent ved Stockholm. Dette er gratisforestillinger av ymse art i byens grønne lunger. Tilbudet har eksistert helt siden 1942. I løpet av sommeren kan du velge mellom rundt 200 forestillinger rundt om hovedstadens mange parker. Og her bør det være noen for enhver smak; det er underholdning i form av musikk, dans, sirkus, teater, folkefester og poesi. Det går ikke an å reservere plasser, her er det bare å møte opp og håpe på godt vær, for dersom det regner, blir arrangementet avlyst.

Grønne opplevelser

Det er gode muligheter for grønne opplevelser i Stockholm, i en av de mange parkene og hagene som ligger åpne for publikum. En tredjedel av byens areal er faktisk dekket av parker og grøntområder, og du har 38 parker og hager å velge i. Her er noen forslag:Du kan promenere gratis i friluftsanleggene i Bergianska Trädgården (botanisk have). Dersom du ønsker å utforske livet innenfor veksthus og utstillinger, må du imidlertid være beredt på å betale noen svenskekroner.Ved Bergianska Trädgården finner du Brunnsviken, hvor du kan promenere, bade og nyte naturen.Skogskyrkogården i Enskede er et resultat av en arkitekturkonkurranse på begynnelsen av 1900-tallet. Kirkegården er innskrevet på Unecos verdensarvliste.Rosendals Trädgård ligger på Djurgården. Her er alt av beplantning drevet fram biodynamisk.Ekoparken er verdens første nasjonalbypark, og strekker seg over et anselig område; fra Fjäderholmarna over Djurgården til Haga-Brunnsviken, Frescati og Ulriksdal. Variert natur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer