Gratis overnatting i Danmark

... i alle fall nesten. Danske skoger åpner endelig for forsøk med fri camping, og for første sommer noen gang kan du ta med telt og campingutstyr for nesten fri, og helt gratis overnatting i Danmark.

Fri telting blir endelig mulig i Danmark. Illustrasjonsbilde
Fri telting blir endelig mulig i Danmark. Illustrasjonsbilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig innfører danskene allemannsretten i sine skoger. Dette er intet mindre enn en liten dansk revolusjon, og fra denne sommeren kan du nå campe gratis i 30 statsskoger rundt om i det danske riket.

Riktignok har det fra før eksistert enkelte "primitive overnattingssteder" i noen av de statlige skogene, avgrensede små areal hvor det har vært mulig å slå opp telt. Men det er nytt at du kan fricampe hvor du måtte ønske i de utvalgte skogsområdene om du følger et sett enkle regler:

 • Ta hensyn til naturen, og rydd opp etter overnatting
 • Slå opp teltet ute av syne for bilveier, bebodde hus og campingvogner
 • Kun en overnatting og to telt på samme sted, maks trepersons-telt
 • Bruk av åpen ild er ikke tillatt
 • Ikke tillatt å sette opp telt på strand og klitter
 • Hvor?

  30 statsskoger har åpnet for fri camping. 25 av dem ligger på Jylland, tre av dem nær favorittferieområdene rundt Skagen. I tillegg er det to på Langeland, en på Fyn, en på Falster og en på Bornholm. Dessuten finnes mer enn 180 primitive overnattingssteder spredt over hele Danmark.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer