Gratis overnatting verden rundt

Trange reisebudsjetter får sin løsning om du tør teste ut gratis sofaer verden rundt.

Publisert
Sist oppdatert

Lavpriseventyret er lett å nyte i luften, men man må jo også bo. Det er ofte her de store budsjettrykkene kommer på en lengre ferie. Backpackernes løsninger er gjerne å sove i hengekøyer på strendene, slaraffe på flyplasser og overnatte på tog. Men nå kan du skaffe deg de vennene du trenger i verden: Venner som gladelig spanderer en natt på en ekstra sofa eller madrass.

Medlemmer

Nettstedet Couch Surfing matcher reisende med "sofaeiere" rundt om i verden. Mer enn 8.000 personer fra 127 forskjellige land har registrert seg på nettstedet siden lanseringen, og av disse finnes flere også i Norge. Det er en liten overvekt av menn som har registrert seg, men det er også grupper som par, bofelleskap etc.

Dette er et typisk backpackertilbud. Det er først og fremst unge mennesker som melder seg på, og nedre aldersgrense for å registrere seg er 18 år. Snittalderen ligger på 29 år, men det er også eldre personer som prøver dette tilbudet.

Ved registrering må du ha med følgende informasjon:

 • Navn
 • Kontaktdetaljer
 • Det er lettest å finne treff om du også inkluderer informasjon om hva du liker, hobbyer, drømmer og et bilde av deg selv.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.