Gratis tortur i London

Kronjuvelene får selskap av real tortur i Tower of London.

Foto: visitbritain.com Foto: visitbritain.com
Foto: visitbritain.com Foto: visitbritain.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra før huser Tower of London blant annet utstillingen av det britiske monarkiets kronjuveler. Nå får juvelene selskap av torturutstillingen "Torture at the Tower". Dette blir en permanent utstilling, som du kan utforske fra 19. april. Best av alt: Den blir gratis.

Torturhistorie

Tower of London har en innholdsrik historie. Det har blant annet tjent som kongelig palass og fort, fengsel, rettersted og smykkehus. I utstillingen "Torture at the Tower" får du innblikk i fortets torturhistorie fra 1500- og 1600-tallet.

Den kanskje mest kjente fangen som er blitt torturert i Tower er Guy Fawkes, den katolske lederen av "Kruttsammensvergelsen", som planla å sprenge Parlamentet i luften i 5. november 1605. Kongen beordret at Fawkes skulle få følgende behandling: "Først skal de snillere torturmetodene bli brukt på ham, så skal de gradvis bli verre og verre" …

Utstillingen

På utstillingen vil du få se en god del kopier av torturinstrumenter brukt på denne tiden; så som pinebenken, en metode som presset kroppen sammen i stedet for å strekke den – kalt "the Scavenger's Daughter", og håndjern brukt til å henge opp fanger med føttene dinglende over bakken. Interesserte kan også la seg lede videre inn i torturens grusomme historie, gjennom en interaktiv touch-screen. Utstillingen forteller selvsagt også historiene til ofrene og deres torturister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer