Gravide flyregler

Noen flyselskaper lar deg fly nesten helt opp til termin, mens andre nekter deg om bord etter 36. uke.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er ved god helse, er det ikke ansett som farlig å fly under graviditet. Du bør likevel forhøre deg med lege eller jordmor om hvordan dette forholder seg i akkurat ditt tilfelle. Men jo nærmere opp til termindato du kommer, jo mindre villige er flyselskapene til å ta deg med om bord. Fødselen kan starte tidligere enn hva terminberegningen sier, og det er jo lite ønskelig å få en slik situasjon om bord i flyet - verken for kabinbetjeningen, de andre reisende eller for den gravide selv. Kraftig turbulens kan sette i gang fødselen før tiden, og gravide er dessuten mer utsatt for blodpropp under flyving, enn andre.

Vi har sjekket hvordan ti flyselskaper forholder seg til gravide reisende; altså hvilke regler som gjelder for de som reiser med barn i magen. De aller fleste selskapene setter den absolutte grensen ved 38 uker, men det er også de som setter på bremsene ved 36 uker – og andre igjen som tillater flyving inntil 24 timer før forventet termin; men da er det spesielle vilkår som gjelder.

De fleste flyselskapene forlanger legeattest når graviditeten er kommet et stykke på vei, men når dette kravet setter inn, varierer også fra selskap til selskap. Mens noen krever legeattest fra 28. uke, trår dette kravet i kraft først ved 36. uke hos andre. Og noen krever godkjenning fra sin egen medisinske avdelig, i tillegg til legeattest ... Legeattesten skal fremvises uoppfordret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer