Gravsteder

Marley, Morrison og Monroe. Tre stjerner som døde i sin beste alder, og som fansen aldri glemmer. Her kan du besøke dem på deres siste hvilested.

Publisert
Sist oppdatert

Bob Marley

Reggae-kongen Bob Marley ligger begravet i sin fødeby, Nine Mile, på Jamaica. Han døde av kreft bare 36 år gammel, og ble fraktet hjem og begravet få meter fra sitt barndomshjem. Som en ærbødig hilsen til reggae-kongen ble det reist et mausoleum hvor han ble begravet. Du kan besøke både mausoleet og huset der Bob Marley bodde i deler av sin barndom.

Siden 1991 har Bob Marleys fødselsdag, 6. februar, vært offentlig fridag på Jamaica. Det er også bygget en scene ved mausoleet og barndomshjemmet, hvorfra artister feirer hans minne hver 6. februar.

Nine Mile ligger rundt 45 minutter inn i landet fra Ocho Rios.

Jim Morrison

Jim Morrison ligger gravlagt på Père Lachaise Cemetery i Paris; de kjentes gravlund i Paris. Her ligger han i godt selskap med navn som Edith Piaf, Oscar Wilde, Chopin og La Fontaine.

Popikonet Jim Morrison døde i sin leilighet i Paris i 1971, kun 27 år gammel. Graven sies å være den best besøkte på denne gravlunden, og stod i lange tider nedsølt av størknet tagl, søppel og graffiti. Nå er imidlertid graven pusset og omgivelsene ryddet, og graven er under kontinuerlig vakthold for at dette ikke skal skje igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer