Gravsteder

Marley, Morrison og Monroe. Tre stjerner som døde i sin beste alder, og som fansen aldri glemmer. Her kan du besøke dem på deres siste hvilested.

Publisert
Sist oppdatert


Bob Marley

Reggae-kongen Bob Marley ligger begravet i sin fødeby, Nine Mile, på Jamaica. Han døde av kreft bare 36 år gammel, og ble fraktet hjem og begravet få meter fra sitt barndomshjem. Som en ærbødig hilsen til reggae-kongen ble det reist et mausoleum hvor han ble begravet. Du kan besøke både mausoleet og huset der Bob Marley bodde i deler av sin barndom.

Siden 1991 har Bob Marleys fødselsdag, 6. februar, vært offentlig fridag på Jamaica. Det er også bygget en scene ved mausoleet og barndomshjemmet, hvorfra artister feirer hans minne hver 6. februar.

Nine Mile ligger rundt 45 minutter inn i landet fra Ocho Rios.

Jim Morrison

Jim Morrison ligger gravlagt på Père Lachaise Cemetery i Paris; de kjentes gravlund i Paris. Her ligger han i godt selskap med navn som Edith Piaf, Oscar Wilde, Chopin og La Fontaine.

Popikonet Jim Morrison døde i sin leilighet i Paris i 1971, kun 27 år gammel. Graven sies å være den best besøkte på denne gravlunden, og stod i lange tider nedsølt av størknet tagl, søppel og graffiti. Nå er imidlertid graven pusset og omgivelsene ryddet, og graven er under kontinuerlig vakthold for at dette ikke skal skje igjen.

 • Mer info: På Paris' turistinformasjons hjemmeside
 • Marilyn Monroe

  Marilyn Monroe døde av en overdose sovetabletter i 1962, bare 36 år gammel. Man antar at den unge skuespillerinnen og sexsymbolet begikk selvmord, selv om dette er et omdiskutert tema.

  Monroe ligger begravet bak marmor i en krypt i Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park i Los Angeles, California. Her finner du også andre kjente Hollywoodstjerner begravet; Donna Reed, Dean Martin, Jack Lemmon, Peggy Lee, Burt Lancaster og Eva Gabor. Marmoren på Monroes grav må rengjøres regelmessig, på grunn av de røde leppestiftmerkene som stadig settes på hennes grav.

 • Tilbake til hovedartikkelen.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer