Coronaviruset

Grenseoverganger hastestengt

Gamle Svinesund er en av mange norske grenseoverganger som nå er hastestengt.

STENGT: Grenseovergangen på gamle Svinesundbrua, mellom Norge og Sverige, er en av grenseovergangene som nå er stengt. Grunnen er at regjeringen har innført testplikt ved innreise, og de ønsker kontroll på dette. Det er 38 åpne grenseoverganger nå, av drøye 110. Foto: Vidar Ruud / NTB
STENGT: Grenseovergangen på gamle Svinesundbrua, mellom Norge og Sverige, er en av grenseovergangene som nå er stengt. Grunnen er at regjeringen har innført testplikt ved innreise, og de ønsker kontroll på dette. Det er 38 åpne grenseoverganger nå, av drøye 110. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

For å bidra til å begrense importsmitten har regjeringen besluttet å innføre midlertidige stenging av en rekke grenseoverganger fra 2. januar 2021.

Dette kommer sammen med en plikt til å teste seg for covid-19 for innreisende til Norge. Plikten gjelder fra 2. januar 2021.

Testen skal gjøres så snart som mulig og seinest ett døgn etter ankomst. De reisende må reise inn i Norge via grensestasjoner med testing, eventuelt til grensestasjoner med politikontroll.

Det er bakgrunnen for at flere grenseoverganger nå er stengt.

Alle må teste seg - med noen unntak

Ifølge Tollvesenet er det om lag 110 godkjente grenseovergangssteder til Norge. I dag er disse formelt åpne, men flere har begrensede åpningstider, og flere er uten politikontroll.

For å få innreisende til å passere grenseovergangssteder med både politi og helse, eventuelt til overgangssteder med bare politi, er flere grenseoverganger nå stengt.

Det er likevel noen som er unntatt plikten til å teste seg, som dermed kan benytte stengte grenseoverganger:

Barn under 12 år trenger ikke teste seg. Det gjøres også noen unntak for blant annet personer i kritiske samfunnsfunksjoner, grensependlere, langtransportsjåfører og diplomater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer