Greske øyfavoritter

Hvor reiser du helst i Hellas? Her er noen av lesernes favoritter.

Gresk idyll.
Foto: Karoline Brubæk
Gresk idyll.
Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Himmelsk, paradis, fantastisk, sjarmerende og vakkert.

Dette er noen av superlativene som brukes om de mange greske ferieøyene. Men hvilken er mest fantastisk, mest sjarmerende og det ene rette paradis? Lesernes meninger er mange – her er noen av dem.

Skroll ned for mer.


Vi har hentet noen av lesernes kommentarer fra Reiseguiden. For å se alle innleggene fra alle øyene i Hellas – og fra resten av verden – klikk deg inn i Reiseguiden. Der kan du også skrive svar og kommentarer til leserbrev, og du kan skrive dine egne reisebrev og innlegg om nye steder som du synes fortjener noen ord; positive eller negative.

Stem over din greske øycharter-favoritt her.

Strandliv på Kreta.
Foto: Karoline Brubæk
Strandliv på Kreta.
Foto: Karoline Brubæk Vis mer


Drømme-Kreta

Trine har funnet sin greske øyfavoritt etter mye reising i området; og det er Hellas' største øy, Kreta:

  - Reiste til Chania, Platanias, i juli. Det var varmt og godt, fin strand og flott hotell. Her finner du gode restauranter, barer og diskoteker. Koselige små butikker, med mye blå keramikk. Befolkningen er svært hyggelig og hjelpsom. Har tidligere vært både på Kos, Rhodos, Symi og Spetses. Kreta er øya jeg definitivt først ville ha reist tilbake til. Riktig god tur til det beste av Hellas!!!!

Lillian er også mildt sagt begeistret over Kreta, og kaller det sitt greske paradis:

  - Vi har reist til Makrigialos sju år på rad, og er blitt mer og mer glad i stedet og de fastboende¸ som har tatt i mot oss med en hjertelighet du skal lete lenge etter. Vi har aldri blitt frastjålet noe, og føler oss vel så trygg som i Bergen. (…) Skal jeg flytte til en annen plass, blir det Makrigialos - Paradis på jord.

Trude har funnet sin favoritt i Rhetymnon på Kreta, og kaller det sin greske drøm:

  - Feriedrømmen... Kreta, nærmere bestemt Rethymnon, er mitt greske ferieparadis. Hit vender jeg tilbake år etter år. Rethymnon ligger nord på Kreta. Her finner man noe for en hver smak. Langs hele Rethymnon-bukten strekker det seg en milelang sand- og grusstrand - paradis for soltilbedere! Byen har fiskerestauranter langs sjøkanten, strandpromenade spekket med restauranter og barer, små koselige bygater, gamlebyen med gode restauranter, samt diskoteker når rockefoten våkner til liv etter en lang dag på stranden. Dette er det perfekte valg for romantiske par, unge som gamle, venninner på jentetur eller ferie med familien. (…) Gjør som meg, ta en bit av paradis og lev på ettersmaken frem til neste sommer. Du blir garantert ikke skuffet!

 • Heftig uteliv på Hersonissos, rolig idyll på Kefalonia og himmelsk vakkert på Santorini. Klikk her for kommentarer om flere favoritter.
 • Hvilken gresk øy er din favoritt? Gi karakterer og skriv innlegg i Reiseguiden, eller stem over din greske øycharter-favoritt her.
 • Les også vår guide til charter-Hellas. Denne finner du her.

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer