Grimstad

Opplev dikternes og solens by...

Publisert
Sist oppdatert

Grimstad, i motsetning til andre norske trebyer, har unngått de store og katastrofale bybrannene og er i så måte svært visuell og mangfoldig. Brosteinsbelagte sentrumsgater der små hvite hus smyger seg mellom heiene, fred og idyll og en langstrakt skjærgård med svaberg og koselige badestrender. Et deilig sted å slappe av og "nyde livet med bølgeskvulp og mågeskrig". Grimstad er også kåret til byen med flest soldager i året, og er kjent for sin årlige kortfilmfestival.

Under Ibsen- og Hamsundagene 12. til 15. august strømmer litteraturelskerne til byen. Begge de to dikterne har vært nært tilknyttet byen, og "den lille, norske kystbyen" er sosial ramme for flere av Ibsens dramaer. Ibsenhuset, Grimstad Bymuseum, Grimstad Sjøfartsmuseum samt Grimstad Kunstforenings utstillinger i Reimanngården er ellers verdt et besøk.

I sommer kan du også se Agder Teater fremføre Antigone i Steinbruddet i Fjæreheia fram til 7. august. Nytelsesfestivalen går videre av stabelen 4. til 8. august. Vil du overnatte på et fyr? På Homborsund Fyr ute i havgapet har du muligheten.

Ekstern lenke:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer