Istrias gull kalles den hvite trøffelen som er en av de mange gourmetspesialitetene på Istria-halvøya nord i Kroatia. Nåja ikke så mange spesialiteter som i nabolandet Italia, tenker du sikkert nå, men drar du hit på en gourmettur, kan du bli veldig positivt overrasket.
DinSide Reise tok selv turen til Istria i midten av trøffelsesongen, som varer fra september til oktober. Den ettertraktede soppen liker seg nemlig veldig godt i Istrias næringsrike jordsmonn.
I Istria er det mulig å få tak i den sjeldne, hvite trøffelen, som er den dyreste soppen i verden og selges for opptil 5.000 euro (cirka 45.000 kroner) kiloen. Men et måltid med denne eksklusive trøffelen trenger heldigvis ikke koste all verden. Trøffelen har en såpass sterk lukt og smak at kun noen løvtynne skiver kan gi retten et skikkelig løft.
I trøffelsesongen bugner restaurantene av trøfler, men ikke nødvendigvis av det dyreste slaget. Trøfler som er sorte utenpå, men hvite inni, har mindre smak, og koster bare 350 euro (cirka 3.000 kroner per kilo). Det er disse du kan forvente å få servert på en ordinær restaurant i Istria i løpet av trøffelsesongen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger