Grisete toaletter skremmer gjestene

Toalettene påvirker totalinntrykket av restauranten.

UHYGIENISK: Dette bildet er tatt under et tilsyn utført av Mattilsynet i 2001.  Foto: Mattilsynet
UHYGIENISK: Dette bildet er tatt under et tilsyn utført av Mattilsynet i 2001. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 19. november er det «World Toilet Day», altså verdens toalettdag. I den forbindelse har det blitt gjennomført en undersøkelse, som viser at 79 prosent av svenskene har snudd i døren til en restaurant de siste årene, fordi den ikke har vært ren.

87 prosent konkluderer med at dersom toalettet ikke er rent, så er heller ikke kjøkkenet det.

Det viser årets toalettbarometer, som er foretatt av Tork. Totalt har 500 svensker og 4.000 europeere deltatt i undersøkelsen, skriver cleannet.se.

Svenskene er mest skeptisk til hygienen på gatekjøkken, pizzeriaer og fasfoodkjeder, og tror best om fine restauranter, kveldsåpne restauranter og hotellrestauranter.

Her er USAs beste do - se bildene!

Derfor er rent toalett viktig

Så hva skal egentlig til for at de besøkende skal oppleve restauranten som ren?

SKREKK OG GRU! Dersom spisestedets toalett ser slik ut, er nok ikke maten særlig hygienisk heller ... Foto: Per Ervland
SKREKK OG GRU! Dersom spisestedets toalett ser slik ut, er nok ikke maten særlig hygienisk heller ... Foto: Per Ervland Vis mer


58 prosent mener at det er viktig med et ryddig rom, 37 prosent synes det er viktig med et rengjort toalett, mens fem prosent mener at det skal være mulig å se inn på kjøkkenet.

Du har med andre ord god grunn til å være skeptisk dersom restauranten fremstår som skitten ved første øyekast. For selv om det viktigste i en restaurant er håndtering av mat, så er det også hygienen på restauranttoalettet også viktig.

– God håndhygiene er viktig hvis du ønsker å holde gjestene friske. Jevnlig håndvask og at du ikke bruker den samme bordkluten for å vaske av bordene, er enkle ting for de ansatte å tenke på. Toalettet skal ha tørkepapir som kastes bort når gjestene har brukt dem, og ikke et håndkle. Dersom håndkleet blir brukt av flere personer, gir det den perfekte grobunn for bakterier som liker fuktige miljøer, sier Rolf Andersson, hygieneekspert i SCA, til Cleannet.se.

Restauranttoalettet og jobbtoalettet er toalettene folk flest besøker oftest, ifølge undersøkelsen. Toalett som helst blir unngått, er tog- og flyplasstoaletter, samt offentlige toaletter i byen.

Les også: Er dette Norges fineste toaletter?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer