Grønland - mer enn evig is

Grønland er faktisk grønt - om sommeren. Verdens største øy byr på mer enn isbreer og villmannsturisme.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

På Sydgrønland kan du nyte en kort og intens sommer. Besøker du området sommerstid kan du beundre en fargesprakende blomsterprakt som matcher de fargerike husene. Til og med fem arter av orkideer finnes på øya. Og selv om landet neppe kan kalles varmt med sommertemperaturer som når toppen rundt 18 grader, kan du likevel nyte hete bad.

Varme kilder

36 grader i badevannet? Det er faktisk mulig - også på Grønland. Øyas sydlige del har varme kilder som strømmer opp i naturlige bassenger. Det kan høres forlokkende ut å plaske i 36 grader mens du beundrer isfjell som flyter forbi på fjorden.

I sør ligger også Hvalsøy Kirke, den best bevarte ruinen fra nordiske bosettinger som fantes her rundt år 1000 e.kr. Siste gang den norske befolkningen på Grønland nevnes, er i skrifter om et bryllup i denne kirken i 1408.

Du kan reise til Grønland med mellom andre Resymé Reiser, som frakter norske turister og grupper hit på tredje året. De har priser fra 6.400 fra Kastrup, København, i tillegg kommer tilslutningsbillett fra Norge.

Ekstern lenke
Resyme reiser finner du her på nett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer