- Grundig lei av Ryanairs oppførsel

Klager over amatørmessig behandling.

Publisert
Sist oppdatert

Reiseportalen Gotogate avslutter salget av Ryanair-billetter på sine nettsider med øyeblikkelig virkning.

Kansellerer billetter

Grunnen er Ryanairs uttalelser om at de vil kansellere alle flybilletter som ikke er kjøpt direkte fra flyselskapets egne nettsider. Dette rammer tusener av passasjerer, noe DinSide skrev om mandag 11. august.

Les også: Ryanair forbyr innsjekket bagasje

En gjennomgang Gotogate gjorde av billetter kjøpt den siste uken, viste at ingen av billettene var kansellerte av Ryanair. Likevel velger de å avslutte salget av billetter fra det irske flyselskapet.

Gotogate skriver i en pressemelding at de er lei av amatørmessig behandling fra flyselskapets side.

- Vi har sett oss grundig lei på måten Ryanair agerer på i markedet. Som aktør må vi forholde oss til mer eller mindre gjennomtenkte utspill i media. Ryanair tar seg aldri bryet med å kommunisere med oss direkte, sier administrerende direktør Jon Even Sørlie i en pressemelding.

Bransjen mener grunnen til Ryanairs utspill, er at selskapet er avhengig av inntjening på andre tjenester som hotellovernattinger og leiebil.

- Reiseportaler som Gotogate, som i hovedsak kjøper flybilletter fra selskapet, er en trussel mot denne forretningsidéen, sier Sørlie.

Selskapet hans har tilbudt reiser fra Ryanair i to år.

Les også: Fremtidsgrøss for flypassasjerer

Spiller liten rolle

- Hovedmålet vårt er å tilby våre kunder et bredest mulig tilbud av destinasjoner i hele verden. Som følge av dette var Ryanair ett av mange flyselskaper som ble tilbudt på våre nettsider. Få av våre kunder ønsker seg kombinasjonen av få avganger, trange fly og lav servicegrad, så andelen Ryanair-passasjerer er mindre enn en prosent hos oss.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer