Grusomme flyplasser

Brukte sprøyter, ingen sitteplasser, uhøflig personale ... Velkommen til verdens verste flyplasser.

Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske avisen Foreign Policy har utropt de verste flyplassene i verden. Den som blir året til verdens grusomste flyplass, er ingen viktig turistflyplass, men på femteplass ligger Charles de Gaulle i Paris. En flyplass mange nordmenn har besøkt, eller kommer til å stifte bekjentskap med.

Se opp for disse flyplassene:

VERDENS VERSTE FLYPLASSER:

 1. Léopold Sédar Senghor-flyplassen i Dakar (Senegal)
  Denne flyplassen er ifølge avisen Foreign Policy det reneste marerittet. Her er det ingen sitteplasser, og den som forsøker å sette seg på gulvet, blir utskjelt av sikkerhetspersonalet.

  Flyplassen i Delhi - et eneste kaos, ifølge DinSide Reises egen flyplasstest.
 Foto: Sindre Storvoll
  Flyplassen i Delhi - et eneste kaos, ifølge DinSide Reises egen flyplasstest.
  Foto: Sindre Storvoll Vis mer


 2. Indira Gandhi-flyplassen i Delhi (India)
  Denne flyplassen skal ha et skikkelig hygieneproblem. Toalettene flyter over, og det ligger brukte sprøyter strødd overalt. Den som vil ha toalettpapir, må kjøpe dette. Og som om ikke dette er nok: innsjekkingen er ekstremt kaotisk. DinSide har også omtalt denne flyplassen i en test av til sammen 12 flyplasser i verden. Her kan du lese mer om Indira Gandhi-flyplassen.

 3. Mineralnyje Wody-flyplassen i Kaukasus (Russland)
  Den amerikanske avisen som har laget "kåringen", kaller denne flyplassen "rett ved helvete". Her er det ytterst strippet for service og vareutvalg.

 4. Baghdad-flyplassen i Bagdad (Irak)
  Denne flyplassen er ganske enkelt fryktinngytende. Den ligger midt i krigsområdet, og for om mulig å unngå beskytninger, gjøres avgang og landing som en ganske steil og korketrekker-aktig manøver, ifølge den amerikanske avisen. Veistrekningen til flyplassen, er rangert som en av de farligste veistrekningene i verden. Men nå er det kanskje ikke hit de fleste av oss reiser på ferie, heller ...

  Charles de Gaulle i Paris.
 Foto: Aeroports de Paris
  Charles de Gaulle i Paris.
  Foto: Aeroports de Paris Vis mer


 5. Charles de Gaulle-flyplassen i Paris (Frankrike)
  Det er ikke mange som reiser til Bagdad, men det er desto mange flere som er innom denne franske flyplassen. Dette er den eneste vesteuropeiske flyplassen blant topp fem. Her er det ifølge avisen, uhøflig personale, uforståelige flyplasskart og en bygning som er så stygg at den mangler sidestykke. Se også vår kritiske kommentarartikkel fra 2004.

  DinSides tips om flyplasser

  DinSide har også testet flyplasser over hele verden. I artikkelen Destinasjon flyplassen kan du lese våre urderinger av 12 flyplasser, far Norge til Hongkong. Vi har også besøkt Indira Gandhi-flyplassen som nevnt som nummer to i listen over, og heller ikke vi var veldig imponert over denne flyplassen. Dehli-flyplassen havner faktisk som verstemann på vår rankingliste, blant de 12 flyplassene i utvalget. Synes du det er kjedelig å vente på flyplasser? I artikkelen La ventetida fly får du tips til hva du kan finne på, på flyplassen, for å gjøre ventetiden litt mindre kjedelig.


  Kilde: Bild Online

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer