Guide til billigfly

Mens Goodjet har gått konkurs, har Ryanair lansert nok en "billigrute" fra Norge. Her er oversikten over billigflyselskaper i Norge og Europa.

Publisert
Sist oppdatert


Etter at Goodjet nå har takket for seg for denne gang, står vi igjen med tre lavprisselskaper som flyr på Norge; Norwegian flyr innenriks, mens Sterling og Ryanair flyr oss ut i verden. Vi gir deg destinasjonene og prisene med billigfly fra Norge – og viser vei til ytterligere ti lavprisselskap i europeisk luftrom.

Guide til billigfly

Artikkelen fortsetter under annonsen!


Sterling

Sterling har betjent kunder fra norsk jord siden medio mars 2002. I begynnelsen var avgangsflyplassen Oslo, og destinasjonsflyplassene København, Malaga og Alicante. Nå kan du fly fra både Stavanger, Bergen og Oslo, til både Spania, Danmark, Italia og snart Sverige. Billettene koster fra 598 kroner én vei – dersom du bestiller på Internett. Og i januar og februar kan du reise Oslo-København for 198 kroner én vei.

Guide til billigfly


Ryanair

Forrige uke lanserte Ryanair to nye ruter fra Norge: Torp til Skavsta ved Stockholm og Haugesund til London Stansted. Skavsta-ruten er først ute, med jomfruturen 4. april. Haugesund-ruten starter opp 30. april.

Disse nye rutene kommer altså i tillegg til de mer velkjente rutene fra Torp til London Stansted, Frankfurt Hahn og Glasgow Prestwick. Ryanair kjører stadig vekk priskampanjer, og i skrivende stund reklamerer de for eksempel for 22 kroner Torp-Glasgow og 122 kroner Torp-London, én vei. Haugesunderne må nok imidlertid regne med å betale mer for sin englandsreise; 691 kroner én vei er tilbudet som ligger ute på Ryanairs nettsider ved første annonsering av den nye ruten.

Foto: Norwegian
Foto: Norwegian Vis mer


Norwegian

I september i fjor kom Norwegian som et velkomment billigtilskudd til de den gang enerådende kjempene SAS og Braathens innenlands. Med enveispriser fra 390 kroner innen Sør-Norge og 690 kroner til Nord-Norge, var dette et hyggelig bidrag til norske reisende. Rundt samme tidspunkt satte også Braathens og SAS ned prisene på sine innenriksbilletter; selv om dette ifølge selskapene ikke hadde noen sammenheng med Norwegians lavprissatsning.

I senere tid har også Norwegian selv lansert en ny og enda billigere billettkategori; Super-Jippi, med enda lavere priser. Nå kan du reise innen Sør-Norge for en enveispris på 298 kroner, og til Tromsø for 489 kroner én vei. Og dette er priser som de tidligere monopolistene ikke kan måle seg med.

Braathens?

Braathens er ikke blant de vi tradisjonelt omtaler som billigflyselskap, så vi skal ikke vie mange ord til selskapet i denne sammenheng. Men man skal være oppmerksom på at de typiske lavprisselskapenes nærvær har hatt sin virkning på de tradisjonelle selskapenes flypriser. Braathens reklamerer for reiser til Barcelona, Alicante, Malaga og Nice for 996 kroner tur-retur, til Palma for 960 kroner tur-retur og til Roma fra 976 kroner tur-retur. Og dette er faktisk billigere enn Sterlings beste tilbud!

 • Se hele rute- og prisoversikten for billigfly fra Norge her

 • Tre i Norge, ti i Europa: Her er europeiske lavprisselskaper i Storbritannia og på kontinentet

 • Nettadresser: Her finner billigselskapenes nettsider

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer