Guide til billigfly

Billigflyselskapene utvider med stadig flere ruter, og de store, ordinære flyselskapene har sett seg nødt til å komme med lavpristilbud i kampen om kundene. Ta en billigvri på sommerferien: Fly lavpris.

Publisert
Sist oppdatert


Vi viser vei til billigflytilbudet og prisene i og fra Norge, og gir en oversikt over lavprismuligheter i resten av Europa.

Etter at svenske Goodjet måtte gi tapt i januar i år, står vi tilbake med tre billigflyselskaper i Norge: Norwegian, Sterling og Ryanair. Disse tre utvider imidlertid stadig sine rutetilbud, og du kan i dag faktisk komme deg til 15 utenlandske destinasjoner med disse selskapene til sammen. SAS har også meldt om at lavprissatsningen Snowflake vil starte opp fra Norge fra senhøsten, men akkurat når og hvor, er ennå ikke klart.

Skroll ned for å se en oversikt over de norske lavprismulighetene

 • Klikk her for å se hele rute- og prisoversikten for billigfly i og fra Norge

 • Klikk her for å se 11 europeiske lavprisselskaper i Storbritannia og på kontinentet

 • Klikk her for en oversikt over billigselskapenes nettsider
 • Guide til billigfly  Sterling

  Sterling har betjent kunder fra norsk jord siden medio mars 2002. I begynnelsen var avgangsflyplassen Oslo, og destinasjonsflyplassene København, Malaga og Alicante. Nå kan du fly fra både Stavanger, Bergen og Oslo, til både Spania, Danmark, Italia og Sverige. Billettene koster fra 598 kroner én vei – dersom du bestiller på Internett.

  Guide til billigfly


  Ryanair

  Ryanair har startet opp to nye ruter fra Norge i vår: Torp til Stockholm Skavsta og Haugesund til London Stansted. Disse ferske rutene kommer i tillegg til de mer velkjente rutene fra Torp til London Stansted, Frankfurt Hahn og Glasgow Prestwick.

  Ryanair kjører stadig vekk priskampanjer, og har i det siste fått en del pepper fra det norske Forbrukerombudet for villedende reklame. Uansett: I skrivende stund reklamerer de for billetter til 150 kroner Torp-Skavsta og Haugesund-London Stansted, 250 kroner fra Torp til Stansted og Glasgow, og 350 kroner fra Torp til Frankfurt Hahn.

  Foto: Norwegian
  Foto: Norwegian Vis mer


  Norwegian

  I september i fjor kom Norwegian som et velkomment billigtilskudd til de den gang enerådende kjempene SAS og Braathens innenlands. Med enveispriser fra 390 kroner innen Sør-Norge og 690 kroner til Nord-Norge, var dette et hyggelig bidrag til norske reisende. Rundt samme tidspunkt satte også Braathens og SAS ned prisene på sine innenriksbilletter; selv om dette ifølge selskapene ikke hadde noen sammenheng med Norwegians lavprissatsning.

  I ettertid har også Norwegian selv lansert en ny og enda billigere billettkategori; Super-Jippi, med enda lavere priser. I sommer kan du reise innen Sør-Norge for en enveispris på 289 kroner, og til Tromsø for 459 kroner én vei. Norwegian har utvidet rutenettet sitt med flere nye destinasjoner innenlands, og har også begynt å fly på utenlandsdestinasjoner i Spania og Portugal – og siste tilskudd er London Stansted fra 4. juni. Til Spania og Portugal kan du få billetter for 598 kroner en vei, og til London Stansted fra 296 kroner en vei.

  Braathens?

  Braathens er ikke blant de vi tradisjonelt omtaler som billigflyselskap, så vi skal ikke vie mange ord til selskapet i denne sammenheng. Men man skal være oppmerksom på at de typiske lavprisselskapenes nærvær har hatt sin virkning på de tradisjonelle selskapenes flypriser. Braathens reklamerer for reiser til Barcelona, Alicante, Malaga og Nice for 996 kroner tur-retur, til Palma for 960 kroner tur-retur, til Las Palmas for 1.609 kroner og til Roma fra 976 kroner tur-retur. Og dette er faktisk billigere enn Sterlings beste tilbud!

  Vi venter også på SAS' billigsatsning Snowflake, som etter planene skal ta av fra Norge på senhøsten. Til hvilke destinasjoner og til hvilke priser, er ennå ikke klart. Men du kan allerede fly den skandinaviske lavprissatsningen fra Stockholm og København. Prisene fra Sverige begynner på 580 svenske kroner hver vei, og fra Danmark for fra 415 danske kroner én vei. Gå til den europeiske lavprisoversikten for mer om Snowflake.

 • Klikk her for å se hele rute- og prisoversikten for billigfly fra Norge

 • Klikk her for å se 11 europeiske lavprisselskaper i Storbritannia og på kontinentet

 • Klikk her for en oversikt over billigselskapenes nettsider
 • Denne artikkelen bygger på Guide til billigfly fra 4. februar 2003, og er oppdatert med ny informasjon.


  Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer